Jandarmii și polițiștii, prezenți la evenimentele religioase care vor avea loc, joi, la Hlipiceni

Jandarmii și polițiștii, prezenți la evenimentele religioase care vor avea loc, joi, la Hlipiceni

Joi, 15 septembrie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție și pompieri, vor asigura ordinea și siguranța publică la resfințirea bisericii Sfântul Nicolae din comuna Hlipiceni și la pelerinajul la moaștele Sfântului Nicolae.

Având în vedere numărul mare de participanți estimat de către organizatori, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va aloca efectivele necesare în vederea desfășurării în condiții de normalitate a manifestărilor religioase și gestionarea grupurilor de pelerini sosiți din afara județului, dispozitivul de misiune urmând a fi adaptat la dinamica evenimentului.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a cauzelor generatoare de accidente rutiere în zonă.

În vederea evitării unor incidente, drumurile publice din proximitatea lăcașului de cult vor fi închise circulației.

Polițiștii rutieri vor dirija traficul auto către arterele deschise circulației, precum și către locurile în care s-au amenajat parcări, pe peronul gării din Todireni, respectiv pe drumul comunal D.C. 38.

De asemenea, precizăm că traficul rutier de pe drumul județean D.J. 282, ruta Todireni - Răuseni, va fi deviat pe itinerariul Todireni - Albești - Tudor Vladimirescu - Ringhilești - Călărași - Răuseni.

Pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină, la nevoie, pentru stingerea unor eventuale incendii, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și pentru acordarea asistenței de specialitate în cazul unor urgențe medicale, prin echipajul SMURD prezent în apropierea bisericii.

Voluntarii din cadrul Patriarhiei Române și Primăriei comunei Hlipiceni își vor aduce aportul prin îndrumarea credincioșilor pe timpul desfășurării slujbei de resfințire și a liturghiei, iar ulterior către spațiile de servire a mesei și locurile de distribuire a pachetelor.

Scopul prezenței forțelor de ordine, cu efective mărite, la acest eveniment, este unul preventiv.

„Recomandăm participanților să respecte regulile de conviețuire socială, măsurile stabilite de organizatori, indicațiile forțelor de ordine și regulile de circulație, pentru a evita să fie implicați în evenimente nedorite, iar în cazul sesizării unor fapte de natură penală sau contravențională să apeleze cu încredere, în scurt timp, la cel mai apropiat polițist sau jandarm”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
948

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9297

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...