Jandarmii botoșăneni, alături de cetățeni la evenimentele cultural-artistice și sportive organizate în județ

Jandarmii botoșăneni, alături de cetățeni la evenimentele cultural-artistice și sportive organizate în județ

Manifestările cu caracter cultural-artistic și sportiv organizate în județul Botoșani în acest week-end sunt în atenția Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, care va lua măsurile necesare pentru desfășurarea acestora în condiții de siguranță a participanților, din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Duminică, jandarmii vor acorda sprijin efectivelor Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, care vor acționa pentru asigurarea unui climat civilizat, în spiritul fair-play-ului sportiv, la meciul de fotbal disputat de echipele F.C. Botoșani - C.F.R. Cluj, începând cu ora 17:30.

În aceeași zi, de la ora 11:30, vor fi alături de tinerii dorohoieni la Parada Costumelor, eveniment organizat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului ,,Primește-ne gazdă-n casă!" în municipiul Dorohoi.

Tot în acest sfârșit de săptămână, pe lângă misiunile în sistem integrat și intervenția la solicitările cetățenilor prin apel 112, jandarmii vor executa misiuni specifice în proximitatea Punctelor de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, împreună cu polițiștii botoșăneni, precum și în cooperare cu polițiștii de frontieră în zona de competență a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

De luni, 12 decembrie, efectivele de jandarmerie vor vor avea o prezență activă la Târgul de Crăciun din Parcul Mihai Eminescu, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională care ar putea afecta liniștea și ordinea publică.

Având în vedere specificul acestei perioade, recomandăm cetățenilor să respecte legislația privind regimul materialelor pirotehnice, să le achiziționeze doar de la persoane fizice sau juridice autorizate și să nu încurajeze folosirea de către copii a articolelor pirotehnice de divertisment, având în vedere riscurile la care se pot expune chiar și în cazul celor din categoria 1 (cu un nivel de zgomot neglijabil și care sunt destinate utilizării în spații restrânse - steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliți etc).

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
15

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
281

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
92

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...