Italia - Primul copil cu două mame în certificatul de naștere. Motivația halucinantă a instanței: interesul superior al copilului!

Italia - Primul copil cu două mame în certificatul de naștere. Motivația halucinantă a instanței: interesul superior al copilului!

Nu mai există o singură mamă. Ele pot fi, dacă e necesar, și două. Este convingerea Tribunalului din Pisa, care a decis într-o chestiune extrem de delicată privind un cuplu de lesbiene. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea Constituțională.

Pentru prima dată, un copil născut în Italia de un cuplu de lesbiene, o italiancă și o americancă, va avea două mame și nici un tată înscris pe certificatul de naștere, în ciuda faptului că numai una dintre cele două a purtat și a dat naștere copilului.

Tribunalul din Pisa a decis că împiedicarea recunoașterii celor două mame încalcă drepturile fundamentale ale copilului, care a fost conceput prin inseminare intrauterină heterologă. 
 
Curtea din Pisa așteaptă confirmarea hotărârii sale din partea Curții Constituționale din Italia înainte de a se pronunța cu privire la reîncadrarea certificatului de naștere al copilului cu numele celor două femei.

Italianca s-a căsătorit cu partenera sa american în Wisconsin, în 2014, iar mai apoi cele două femei s-au întors în Italia, înainte de nașterea copilului, iar cazul lor a fost intens prezentat de presa din peninsulă, informează site-ul breitbart.com.

Cele două femei s-au adresat unei clinici daneze pentru inseminare artificială, în care s-a folosit sperma de la un donator anonim pentru a fertiliza un ovul al americancei. Certificatul de naștere italian emis la acea dată conținea doar numele mamei americane, care a purtat copilul până la termen, menționându-se că bebelușul a fost conceput prin inseminare heterologă in vitro.

„Copilul nostru este înregistrat doar ca fiu al soției mele și, din moment ce ea cetățean american, nu-i pot conferi și cetățenie italiană, ceea ce ar însemna mult pentru noi, în pofida faptului că țara noastră nu ne tratează ca pe niște egali ai celorlalți cetățeni”, s-a plâns italianca în una din aparițiile tv.

După ce autoritățile au refuzat să treacă ambii părinți în certificatul de naștere, cele două femei au sesizat Curtea din Pisa.

Aici, judecătorul Marco Viani a spus că se îndoiește de „legitimitatea constituțională a legii care nu permite emiterea, în Italia, a unui certificat de naștere în care două persoane de același sex sunt recunoscute ca părinți și care restricționează în mod nejustificat dreptul persoanelor care, potrivit legii străine, sunt legate de o relație părinte-filială pentru ca căsătoria lor să fie pe deplin recunoscută în Italia”.

Judecătorul de la Tribunalul din Pisa a considerat că „interesul superior al copilului trebuie să fie o preocupare primordială în determinarea modului de aplicare a legilor existente, ceea ce poate însemna acordarea priorității legii americane care permite recunoașterea ambelor femei ca părinți ai copilului.”

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...