Întâlnirea credincioşilor nepomenitori din toată ţara la Botoşani: "Nepomenirea va continua până când ierarhii noştri..." FOTO

Supravegheate de angajaţii unei firme de pază, sute de persoane din toată ţara s-au adunat duminică la un restaurant din municipiu pentru a mărturisi dreapta credinţă, nu cea ecumenistă pe care o condamnă.

Întâlnirea credincioşilor nepomenitori din toată ţara la Botoşani: "Nepomenirea va continua până când ierarhii noştri..." FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Sute de persoane au participat duminică la Sinaxa Naţională a Clericilor, Monahilor şi Credincioşilor Ortodocşi care au întrerupt comuniunea cu ierarhii adepţi ai pseudo- Sinodului din Creta. Printre acestea, preoţi, călugări şi călugăriţe, familii cu copii mici, unii în cărucioare.

Întâlnirea a avut loc la un restaurant de pe Şoseaua Iaşului, parcările localului fiind pline de maşini din mai multe judeţe ale ţării. Organizator a fost preotul Ioan Ungureanu de la Parohia "Schimbarea la faţă a Domnului" Schit Orăşeni şi Asociaţia "Sfinţii Mărturisitori din Închisori" Bucovina.

Tema Sinaxei a fost "Mărturisirea Dreptei Credinţe împotriva ecumenismului promovat de pseudo- Sinodul din Creta", iar la final, preotul Ungureanu şi Marius Chirilă de la Asociaţia “Sfinţii Mărturisitori din Închisori” au susţinut o conferinţă de presă în care au explicat deciziile luate în cadrul Sinaxei.

Preotul Ioan Ungureanu a anunţat că la finalul Sinaxei a fost citită Rezoluţia finală a întâlnirii, iar scopul întâlnirii a fost păstrarea credinţei ortodoxe primită din generaţie în generaţie pe care au apărat-o cu preţul vieţii sfinţii mărturisitori.

"Noi am fixat în cadrul referatelor susţinute câteva idei principale de ordin teologic şi juridic. Ideea principală a întâlnirii este aceea că am dorit să condamnăm ecumenismul, erezia tuturor ereziilor care prin tăgăduirea unităţii bisericii are ca scop ştergerea hotarului dintre ortodoxie şi ereziile de inspiraţie creştină. Apoi celelalte religii monoteiste, păgâne şi realizarea unei uniuni religioase sincretiste între acestea pe baza unui minimalism dogmatic şi a unei pretinse unităţi în diversitate. De aceea noi am cerut Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) prin Sinaxa de astăzi să condamne definitive şi irvocabil ecumenismul ca erezie şi toate practicile ecumeniste ca eretice", a declarat preotul Ioan Ungureanu.

Marius- Silviu Chirilă a susţinut că a fost condamnată de asemenea franc-masoneria, aşa cum au făcut-o alţi sfinţi părinţi şi teologi de-a lungul timpului, printre care Părintele Iustin, profesorul Dumitru Stăniloaie, care au considerat franc-masoneria ca stând la baza ecumenismului.

"Din acest punct de vedere noi am reamintit poporului ortodox că pe 11 martie 1937, Sfântul Sinod a luat decizia 785 prin care condamna franc-masoneria ca o religie păgână şi o organizaţie anticreştină şi recomanda credincioşilor, clericilor şi ierarhilor să nu facă parte din această organizaţie, reamintind celor care deja făceau parte din organizaţie că prin pocăinţă se pot întoarce în sânul Sfintei Biserici", a explicat Marius- Silviu Chirilă.

De asemenea, preotul Ioan Ungureanu a susţinut că participanţii la întâlnire s-au delimitat de erezia ecumenismului prin întreruperea pomenirii de la sfintele slujbe ale ierarhilor care au semnat eretic hotărârile Adunării din Creta dar şi a celor care au acceptat tacit, prin participarea la şedinţa Sfântului Sinod din octombrie 2016 sau prin necondamnare publică a acesteia. “

"Este un lucru foarte important să ştiţi că nepomenirea va continua până când ierarhii noştri se vor dezice în mod public la nivel de Sfânt Sinod sau în mod personal de aceste hotărâri, rezervându-ne dreptul de a o relua ori de câte ori aceştia vor angaja Biserica în orice fel de acţiuni ecumeniste", a adăugat preotul.

Potrivit acestora, la întâlnirea de la Botoşani au participat zeci de preoţi care, la fel ca preotul Ungureanu, au întrerupt comuniunea cu ierarhii adepţi ai Sinodului Pan- Ortodox din Creta, explicând astfel că nu este singurul în această situaţie.







 

 

Spune-ne opinia ta