Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani a organizat duminică, 11 noiembrie 2018, o întâlnire misionară la Capela "Sfântul Teodor Sicheotul" din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" - Stânceşti, comuna Mihai Eminescu, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani.
Un grup de 100 de persoane de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani s-a deplasat cu 22 maşini la această capelă, unde au fost aşteptaţi de localnici, împreună cu părintele paroh Ciprian Scântei. „În prezenţa a peste 180 de persoane, am săvârşit aici Paraclisul Maicii Domnului. Apoi Corul misionar "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani a prezentat un program de cântări patriotice în cinstea Marii Uniri. În cuvântul de învăţătură, am subliniat faptul că jertfa înaintaşilor care şi-au dat viaţa pentru credinţa ortodoxă şi independenţa ţării trebuie transmisă urmaşilor prin implicarea noastră. De asemenea, copiii care se nasc în familiile binecuvântate de Dumnezeu reprezintă comoara cea mai de preţ a unui popor”, a relatat părintele Petru Fercal, misionar protopopesc.
Dintre invitaţii prezenţi, a luat cuvântul Traian Apetrei, director general al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, care a vorbit despre ctitorii capelei şi rolul lor în realizarea Marii Uniri. În continuare, a apreciat că: "Mulţimea de enoriaşi, venită să asculte rugăciuni şi cântări închinate lui Dumnezeu şi Măicuţei Sale, dar şi eroilor, ctitorilor, tuturor celor care s-au jertfit pentru România Mare, care şi-au dat viaţa sau au trudit zi după zi pentru a trăi în România întreagă, este o mărturie a recunoştinţei faţă de înaintaşi". A urmat slujba de pomenire a eroilor şi a ctitorilor capelei, moment ce a determinat pe toţi cei prezenţi să se roage cu evlavie, spre veşnica pomenire a celor care au scris o pagină de aur în istoria neamului nostru. La final, în curtea locaşului, a urmat o agapă creştină, pregătită şi oferită de familia Florariu Gheorghina şi Alexandru, pentru toţi cei prezenţi. Părintele paroh a mulţumit tuturor, exprimându-şi bucuria că se merită ca în această capelă să aibă loc un astfel de eveniment duhovnicesc, cultural şi patriotic. "Toţi cei prezenţi s-au întors spre casele lor cu bucuria momentelor trăite, mărturisind că doresc ca în viitor să continue astfel de popasuri duhovniceşti, care întăresc comuniunea dintre oameni", a mai adăugat preotul Petru Fercal.