Inima mare a Ioanei este în grea suferință. Însărcinată cu un prunc, are nevoie de ajutor pentru a rămâne în viață!

O echipă de medici specialiști din Iași și București caută soluții pentru a salva viața Ioanei, dar și a pruncului ei, urmând să fie supusă unor intervenții complexe.

Inima mare a Ioanei este în grea suferință. Însărcinată cu un prunc, are nevoie de ajutor pentru a rămâne în viață!

Maria Ioana Dumitrașcu are nevoie de sprijin pentru că se confruntă cu severe probleme de sănătate.

Inima ei a suferit o ruptură de valvă mitrală anterioară cu flail și ruptură de cordaj secundar. Însărcinată în 26 de săptămâni, ea este internată acum la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Parte a echipei Pro Vita Iași, voluntară de foarte mulți ani în diferite proiecte social-filantropice și educaționale, dar și o mamă cu încă o inimă în pântece, Ioana Maria Dumitrașcu are nevoie de susținere și de rugăciune.

Diagnosticul medical este unul complex:

Ruptură de valvă mitrală anterioară cu flail și ruptură de cordaj secundar (regurgitare mitrală severă);

Trombofilie (mutație heterozigotă V Leiden FVL, deficit de proteina S), uter didelf (dublu);

Colestază de sarcină;

O echipă de medici specialiști din Iași și București caută soluții pentru a salva viața Ioanei, dar și a pruncului ei, urmând să fie supusă unor intervenții: cezariană programată și operație minim invazivă pe valvă mitrală. Totuși, costurile pentru intervenția chirurgicală încep de la suma de 20.000 de euro.

”Ioana era în clasa a 10-a atunci când mi-a spus că nu își dorește nimic mai mult decât să ajungă să construiască o casă pentru copiii nimănui. Încă de atunci atenția ei era captată de cei mai mici copii ai Domnului pentru care lumea nu mai găsește un loc. Ea le-a găsit acestora loc în inima ei bună. După câțiva ani, Ioana și-a împărțit inima cu Alex, omul lângă care și-a dat seama că va putea să-și îndeplinească visul ei. Am acceptat cu bucurie propunerea de le fi nași și am încercat să susținem, măcar cu rugăciunea visurile lor. Ioana a ajuns apoi să facă parte din echipa Pro Vita Iasi și a pus în tot ceea ce a făcut o mare parte din inima ei care purta dragostea față de cei mici. A trecut și prin experiența a trei sarcini pe care unii le numesc „oprite din evoluție”. Dar pentru ea a fost mai mult de atât. Ea știa că a devenit de fapt mămică. Mămică de trei îngerași care au plecat mai devreme spre Grădinița lui Dumnezeu. Inima Ioanei a crescut și mai mult și s-a hotărât în continuare că trebuie să folosească această experiență pentru a consilia și alte mămici de îngerași”, mărturisește pe o pagină de socializare pr. Dragoș Bălinișteanu de la Parohia Curagău, cel care a fost pentru o bună perioadă colegul Ioanei la Pro Vita Iași.

În aceste clipe, cei de la Departamentul Pro Vita coordonează o campanie de strângere de fonduri pentru intervenția medicală, încercând să obțină suma necesară pentru operație. Puteți ajuta accesând pagina https://provitaiasi.ro/doneaza, menționând specificația „Pentru Ioana”.

 Donațiile se pot face și în contul:

LEI: RO08CECE IS1030RON1014342, CEC Bank

EURO: RO68CECE IS10C1EUR1103231

Cod Swift: CECERO, CEC Bank

Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
135

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1140

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani.ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi din întreaga țară!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
100

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica ...