Inedit: Deținuții din Penitenciarul Botoșani au luat masa în oraș!

Experiența trăită le-a oferit emoții dintre cele mai diverse, având în vedere că unii dintre participanți s-au aflat pentru prima dată în situația de a servi masa într-o locație publică.

Pornind de la principiul creării contextelor de viață cât mai apropiate de cele din libertate, 13 deținuți au avut ocazia inedită de a experimenta normalitatea vieții de calitate, printr-o abordare inovatoare și umană, și anume servirea mesei în spațiul public.

Debutul activității a avut în vedere pregătirea participanților din punct de vedere al conduitei ce trebuie adecvată diverselor contexte, elemente de igienă personală și ținută în public, îndeosebi reguli de etichetă și bune maniere.

”De la stângăcie și până la bucurie, un amalgam de sentimente au conturat activitățile desfășurate,  care au clădit cu siguranță credința și dorința de schimbare”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Botoșani.

Experiența a fost una emoționantă pentru cei 13.

"M-am simțit ca un om în libertate. Mi-a oferit mult mai multă încredere în mine." (CM)

"A fost un pas spre a retrăi lângă oamenii liberi." (SC)

"M-a motivat să fiu și mai conștiincios." (PF)

”Umanizarea vieții în detenție reprezintă un deziderat al obiectivelor de reintegrare socială la care s-au alăturat partenerii noștri: restaurant Mister M, restaurant Tea Time și Serviciul Umanitar pentru penitenciare și un operator economic din Botoșani, asigurându-ne tot contextul favorabil derulării activităților. Am experimentat, în premieră, acest proiect care s-a bucurat de deschiderea și implicarea unor membri ai comunității, încurajându-ne să continuăm astfel de demersuri în afara zidurilor închise ale penitenciarului”, a fost concluzia extrasă de reprezentanții instituției de detenție din Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

Friday, 20 September 2024

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

Friday, 20 September 2024

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

Friday, 20 September 2024

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...