Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

Cazul familiei din Hlipiceni, în care capul familiei a ajuns după gratii iar unul dintre copii a ajuns în spital, înjunghiat, se complică. Săptămâna trecută, specialiştii au decis preluarea copiilor în sistemul de protecţie a copilului.

Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

O familie întreagă suferă din cauza nechibzuinţei tatălui care, cucerit de aburii alcoolului, nu a mai ţinut cont nici de responsabilităţile sale şi nici de siguranţa propriilor copii.

După ce a fost arestat preventiv pentru violenţă în familie, Adrian B. a contestat decizia instanţei Judecătoriei Botoşani. Nu a reuşit să-i convingă însă pe judecătorii de la Tribunalul Botoşani că poate fi lăsat în libertate, ca atare va rămâne după gratii.

Între timp, însă, mama celor trei copilaşi a făcut demersuri pentru obţinerea unui ordin de restricţie împotriva tatălui agresor.

"Copiii au fost aduşi la Centrul de Primire a Minorului în Regim de Urgenţă deoarece aveau nevoie să fie protejaţi de tată, în condiţiile în care el a fost reţinut şi apoi arestat abia la două zile de la agresiune. Copilaşii au fost internaţi în Centrul de Primire a Minorului şi nu în Centrul Maternal, deoarece niciunul nu are mai puţin de trei ani. Aşa că mama lor a venit zilnic şi a stat cu ei de dimineaţă până seară. Acum (luni, n.r.) îşi făceau formele pentru externare, deoarece în urma anchetei sociale am decis că mama are posibilitatea de a îngriji cei trei copii, este o femeie responsabilă şi ca atare, copiii pot fi reintegraţi în familie. Vor rămâne însă în monitorizarea asistenţilor sociali", spune Alexandru Colbu, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Mama celor trei copii a fost deseori victima violenţei soţului său iar după ultima agresiune a depus plângere la poliţie şi a cerut anchetarea penală a partenerului de viaţă. Cazul a ajuns însă în atenţia publică în momentul în care individul de 41 de ani, tată a trei copii, dar stăpânit de patima alcoolului şi de violenţă, şi-a înjunghiat băiatul de 12 ani în fesă. Copilul a fost adus la spital, individul a ajuns la Psihiatrie pentru o zi după care, la două zile de la agresiune, a fost reţinut de poliţişti.

 

Spune-ne opinia ta