Fotografii incredibile! Efectul GLORIA și Piramida Holografică, surprinse pe 6 August pe Ceahlău! VIDEO

Fotografii incredibile! Efectul GLORIA și Piramida Holografică, surprinse pe 6 August pe Ceahlău! VIDEO

Sute de turiști au urcat și în acest an muntele Ceahlău pentru a fi în zorii zilei de 6 august prezenți la fenomenul unic cunoscut sub denumirea de piramida holografică.

Condiția de a vedea acest fenomen este de a ajunge înainte de răsărit pe Vârful Toaca și să ai noroc de un cer senin. Din punct de vedere științific, piramida este o intersectare a umbrelor muntelui în momentul în care Soarele își face apariția.

Cunoscătorii muntelui Ceahlău spun că piramida poate fi văzută în mai multe zile la rând, și la răsărit, dar și la apus. Deci, dacă nu ați putut vedea piramida pe 6 august, o puteți vedea, totuși, anul acesta, în altă zi și doar în anumite condiții.

Condiția principală este să fiți responsabili când vă porniți la drum pe munte, să fiți echipați corespunzător, să nu vă avântați pe Ceahlău dacă suferiți de boli cronice care vă pot pune viața în pericol. Salvamont intervine fără discuție, dar cel mai bine este să prevenim orice fel de incidente, pentru a vă ușura viața atât dumneavoastră, cât și a celor care veghează pentru siguranța dumneavoastră.

Anul acesta efectul piramidei holografice a fost dublat de un spectaculos fenomen cunoscut sub numele de Efectul Gloria sau spectrul Brocken. Potrivit ecology. md, în acest fenomen, umbra unor obiecte sau persoane este proiectată pe un nor sau o zonă cu ceață, astfel că umbra apare mărită si se poate observa când obiectul (ființa respectivă) se găsește între astru (Soare) la apus sau la răsărit și un nor sau o zonă cu ceață.

Este un fenomen foarte rar care apare doar atunci când anumite condiții sunt îndeplinite simultan. Mai multe detalii despre fenomen puteți citi aici. Imagini absolut fabuloase au fost surprinse pe 6 august 2019 de Lăcrămioara Juncu, pe Vârful Toaca.

"Acum doi ani, pe 5 august, am urcat pe Ceahlău dorind să văd piramida. Nu a fost sa fie, condițiile meteo nu au fost prielnice. Nici nu urcasem decât până la cabana meteo. Efectul muntelui asupra mea a fost fantastic, astfel încât am revenit cât de des am putut (am urcat și de trei ori pe lună), nu a contat anotimpul și nici vremea. Ceahlăul are frumusețea și măreția lui în fiecare clipă. Și, așa cum îmi place să spun, m-am îndrăgostit de munte…. de Ceahlău…. Și cred că ceea ce mi s-a întâmplat este răsplata lui pentru dragostea ce i-o port ", e explicat tânăra.

Anul trecut, pe 6 august, tânăra nu a surprins decât o vaga imagine a piramidei, tot de la cabana meteo.

"Anul acesta, deși ploua, am zis că trebuie să merg, a plouat toata noaptea, iar dimineața, ne întrebam dacă să mergem sau nu până sus. Am mers fără speranțe, recunosc. Am urcat, am așteptat, am vrut să renunțăm (așa cum reiese dintr-unul din filmulețe), dar un strigat de bucurie a făcut să ne întoarcem în grabă…. ieșise soarele dintr-un nor. Am urcat din nou, așteptând…. speram să vad piramida. Ceata, vântul norii de deasupra nu prevesteau nimic bun. Și totuși… a început să se vadă lumina curcubeului. Citisem despre efectul Gloria, știam că e foarte rar și că trebuie anumite condiții în ceea ce privește umiditatea si mărimea picăturilor norului de jos pe care este proiectată umbra. Și totuși… a apărut… Ce am simțit? Doar o liniște imensă, un fel de împlinire sufletească. Iubesc muntele și simt o legătură strânsă cu acesta. Bucuria mea e cu atât mai mare cu cât întra-una din imagini umbra apare chiar în vârful piramidei, ceea ce mi se pare … nu știu cum să zic… dar sincer mă simt mult mai bogată decât toți bogații lumii… ", a declarat pentru ziarpiatraneamt. ro autoarea minunatelor imagini surprinse în filmări și fotografii, Lăcrămioara Juncu.

 

                                                              

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
28

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
174

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1786

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...