(Foto) Voluntarii Ajungem Mari, alături de micuții botoșăneni aflați în situații de risc social

(Foto) Voluntarii Ajungem Mari, alături de micuții botoșăneni aflați în situații de risc social

Activitățile de educație ecologică nonformală din cadrul proiectul „BEE FRIENDLY” au continuat  toată vara la Centrul social de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc social din Botoșani.

Treisprezece activităţi educative s-au desfășurat în grădina nou amenajată datorită proiectului în Centrul social. Scopul acestor activități a fost de a-i învăța pe cei mici, prin metode nonformale, atractive, importanța protejării naturii, a animalelor și a insectelor, în special a albinelor.

„Copiii, alături de voluntarii Ajungem Mari, au plantat seminţe, au învăţat părţile componente ale unei flori, au pictat flori prietenoase cu albinele, au învăţat despre reciclare, au realizat o prezentare de modă de haine realizate din materiale reciclate, au confecţionat căsuțe pentru păsări şi albine, au pictat pietre şi pitici pentru a înfrumuseţa grădina noastră, au aflat împreună rutina unei albine, au creat o „Albina reciclată” din materiale reciclabile şi astfel cu toţii au avut o vară plină de miere.”, povestește Adina Pascal, coordonator local Ajungem Mari.

“ Ce frumos dansează albinele!” R, 12 ani

Copiii au învățat în cadrul proiectului să fie responsabili având misiunea de a proteja albinele. Desenatul, pictura a venit firesc, fiind o activitate preferată a copiilor, dar a ajutat şi la dezvoltarea agilităţii fiecărui copil.

„Alături de copii au fost voluntarii Ajungem Mari fără de care activităţile nu ar fi avut culoare, căci povestim de voluntari din Liceului de artă „Ştefan Luchian” Botoşani secţia de arte plastice, sub coordonarea prof. Dolhescu Genoveva.”, completează Adina Pascal.

Proiectul a fost finalizat cu un carnaval, „Carnavalul albinelor”, organizat în grădina amenajată a Centrului social de zi.

Au participat atât copii, cât şi părinţii, familiile lor, fraţi, surori dar și copii din comunitate. În cadrul carnavalului, aprox 54 de copii au avut oportunitatea să lucreze în cadrul a 5 ateliere:  creare de măşti, modelarea albinelor din plastilină, pictură pe faţă, dans şi personalizare tricouri.

Proiect este susținut prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO ROMÂNIA și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1450

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
2006

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1825

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...