Activitățile de educație ecologică nonformală din cadrul proiectul „BEE FRIENDLY” au continuat toată vara la Centrul social de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc social din Botoșani.
Treisprezece activităţi educative s-au desfășurat în grădina nou amenajată datorită proiectului în Centrul social. Scopul acestor activități a fost de a-i învăța pe cei mici, prin metode nonformale, atractive, importanța protejării naturii, a animalelor și a insectelor, în special a albinelor.
„Copiii, alături de voluntarii Ajungem Mari, au plantat seminţe, au învăţat părţile componente ale unei flori, au pictat flori prietenoase cu albinele, au învăţat despre reciclare, au realizat o prezentare de modă de haine realizate din materiale reciclate, au confecţionat căsuțe pentru păsări şi albine, au pictat pietre şi pitici pentru a înfrumuseţa grădina noastră, au aflat împreună rutina unei albine, au creat o „Albina reciclată” din materiale reciclabile şi astfel cu toţii au avut o vară plină de miere.”, povestește Adina Pascal, coordonator local Ajungem Mari.
“ Ce frumos dansează albinele!” R, 12 ani
Copiii au învățat în cadrul proiectului să fie responsabili având misiunea de a proteja albinele. Desenatul, pictura a venit firesc, fiind o activitate preferată a copiilor, dar a ajutat şi la dezvoltarea agilităţii fiecărui copil.
„Alături de copii au fost voluntarii Ajungem Mari fără de care activităţile nu ar fi avut culoare, căci povestim de voluntari din Liceului de artă „Ştefan Luchian” Botoşani secţia de arte plastice, sub coordonarea prof. Dolhescu Genoveva.”, completează Adina Pascal.
Proiectul a fost finalizat cu un carnaval, „Carnavalul albinelor”, organizat în grădina amenajată a Centrului social de zi.
Au participat atât copii, cât şi părinţii, familiile lor, fraţi, surori dar și copii din comunitate. În cadrul carnavalului, aprox 54 de copii au avut oportunitatea să lucreze în cadrul a 5 ateliere: creare de măşti, modelarea albinelor din plastilină, pictură pe faţă, dans şi personalizare tricouri.
Proiect este susținut prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO ROMÂNIA și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.