Din anul 2017 Asociația Lindenfeld prin programul educațional Ajungem Mari acţionează şi la nivelul oraşului Botoşani lucrând cu sprijinul voluntarilor în centrele de plasament dar şi la nivelul Centrului social de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc social. În cadrul Centrului social de zi Botoşani voluntarii Ajungem Mari au susţinut ateliere creative (abilităţi practice, arte plastice etc).
Începând cu luna iunie Asociația Lindenfeld cu sprijinul voluntarilor desfășoară proiectul ”BEE Friendly”, proiect finanţat prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO Romania și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.
„Scopul concret al proiectului este înfiinţarea unei grădini comunitare prietenoase cu albinele care să sprijine educaţia nonformală pe probleme de mediu şi ecosisteme a copiilor din Centrul Social Parcul Tineretului din Botoşani.”, a declarat Adina Pascal, coordonatorul voluntarilor Ajungem Mari.
În luna iunie copiii împreună cu voluntarii Ajungem Mari Botoșani au desfășurat activităţi de însămânțare /plantare flori/arbuști în curtea Centrului social de zi.
De la povestea lui Eric Carle până la plantarea semințelor de flori și a florilor nu a fost decât un pas, o activitate în aer liber în spațiul nou amenajat.
Curtea Centrului social de zi a prins culoare cu ajutorul butașilor de tuia, muşcatelor, lavandei, crăiţelor, sporului casei, garofiţelor, petuniilor, macilor, verbinei, rozmarinului, daliilor, lamâiului, begoniilor. Toate florile au fost alese cu grijă astfel încât spațiul nou amenajat să fie prietenos cu albinele.
„Activitățile de educație ecologică nonformală din cadrul proiectului au debutat la începutul lunii iulie în grădina nou amenajată . Scopul acestor activități, care se vor desfășura pe parcursului vacanței de vară, este de a-i învăța pe cei mici, prin metode nonformale, atractive, importanța protejării naturii, a animalelor și a insectelor, în special a albinelor. De la ciclul de viață al unei albine, la părțile componente ale unei flori, colectarea selectivă și până la o paradă a unor costume realizate din materiale reciclate, totul a fost mai ușor prin joacă în aer liber.”, completează Adina Pascal.
Proiect finanţat prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO Romania și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.