Fiul uneia dintre victimele de la Ibănești se revoltă: ”Nu pentru asta era angajat!”

Comunitatea din Ibănești, județul Botoșani, a fost cutremurată când s-a aflat că patru localnici au pierit în bazinul de decantare de la fabrica de lactate din comună.

Fiul uneia dintre victimele de la Ibănești se revoltă: ”Nu pentru asta era angajat!”

   Foto: Gândul

Primarul din Ibănești spune că îi cunoștea pe toți patru și că erau niște oameni extraordinari, toți familiști și cu copii. Romică Magopeț susține că, până la această tragedie, la fabrică nu au mai fost semnalate probleme și nu înțelege cum s-a putut întâmpla această dramă, în condițiile în care aici sunt angajați mulți specialiști.

”Noi ne știm cu toții, au fost niște oameni extraordinari. Toți aveau copii. Este o tragedie care ne afectează întreaga comunitate, în special familiile, care sunt îndurerate. Aceasta este una dintre cele mai bune fabrici din țară, au angajați specialiști, nu știu ce s-a întâmplat. S-au dus să curețe un bazin de decantare, iar niște gaze reziduale au provocat decesul. Se efectuează cercetări și vom vedea rezultatele, a spus, pentru Gândul, primarul din Ibănești, Romică Magopeț.

De cealaltă parte, familiile îndoliate, inclusiv cea a patronului Radu Tudose, care a decedat și el, își plâng morții.

Deși Radu Tudose, patronul fabricii, care a murit și el, încercând să-și salveze angajații, este considerat de mulți un erou, familia lui Valeriu Bulubenchi, unul dintre muncitorii decedați,  are altă perspectivă asupra celor întâmplate în acea zi fatidică. Valeriu Bulubenchi nu lucra de mult timp la fabrică și se afla încă în perioada de probă.

Bărbatul, care era căsătorit de 28 de ani și avea doi băieți mari, lucrase înainte în construcții, pe cont propriu. Vizibil afectat de moartea fulgerătoare a tatălui său, Cosmin Bulubenchi, unul dintre cei doi fii ai bărbatului, a vorbit, pentru Gândul, despre ultima perioadă din viața tatălui său.

”Tatăl meu nu avea foarte mult timp de când lucra la fabrica de lactate. Încă era în perioada de probă, urmând să facă actele foarte curând. Era stresat mereu de Radu, administratorul fabricii, deoarece tatăl meu era bun la toate, a declarat, pentru Gândul, Cosmin Bulubenchi.

Cosmin Bulubenchi mai susține că tatăl său a fost obligat să intre în ”bazinul morții”, fără să fi fost instruit înainte și fără să fi avut calificarea necesară.

”Nu pentru asta era angajat, dar când ai un angajator care te pune la toate treburile «murdare» și te amenință cu faptul că «stricăm prietenia», ești forțat să faci de toate ca să îi faci pe plac. Tatăl meu a intrat primul în bazin, după ce a fost amenințat, a mai spus Cosmin Bulubenchi.

Valeriu Bulubenchi ar fi acceptat să lucreze pentru fabrica de lactate deoarece aceasta se afla în zona în care locuia și era aproape de casă.

”Înainte să meargă la fabrica asta, a lucrat în construcții, pe cont propriu. Cred că s-a dus la ei deoarece fabrica era la el în sat, dar și ca să aibă vechime în muncă, a spus cumnata bărbatului.

Soția lui Valeriu Bulubenchi este devastată de moartea bărbatului care i-a fost soț timp de 28 de ani. Femeia a postat pe o rețea socială un mesaj prin care își strigă durerea.

”Dragul meu soț, Dumnezeu te-a luat prea devreme. 28 de ani de fericire. Drum lin între îngeri. Odihnă veșnică! Ne-ai lăsat cu o mare suferință. Dumnezeu să te ierte!, a scris, luni, soția lui Valeriu Bulubenchi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...