Fiica celor doi botoșăneni decedați în Italia, mesaj către comunitate: „Cu ajutorul vostru am reușit repatrierea părinților mei”

Fiica celor doi botoșăneni decedați în Italia, mesaj către comunitate: „Cu ajutorul vostru am reușit repatrierea părinților mei”

Corpurile neînsuflețite ale celor  doi botoșăneni decedați săptămâna trecută într-un grav accident rutier petrecut în Italia vor ajunge, în această seară, la Botoșani.

Petronela, singura lor fiică rămasă în România, a fost cea care a trebuit să se ocupe de repatrierea părinților. În sprijinul ei au venit numeroși botoșăneni, oameni necunoscuți, care au ajutat-o financiar.

Petronela a reușit să strângă cei aproximativ 5000 de euro, iar în aceste momente așteaptă ca sicriele cu corpurile neînsuflețite ale părinților să fie aduse în România.  

„Mulțumesc din suflet oamenilor care mi-au fost alături, atât din punct de vedere moral cât și financiar, în aceste momente grele. Cu ajutorul vostru am reușit repatrierea părinților mei”, este mesajul transmis de Petronela Adăscăliței.

Cei doi soți vor fi depuși la domiciliul lor din satul Coșuleni, comuna Bălușeni, urmând să fie conduși pe ultimul drum, luni, 2 august 2021. Înmormântarea va avea loc la Biserica Nașterea Maicii Domnului din satul Buzeni.

Petrică și Daniela Adăscăliței erau stabiliți în Italia de mai mulți ani, iar la momentul producerii accidentului cei doi soți se întorceau pe un scuter de la niște rude.

Într-o curbă, bărbatul a pierdut  controlul scuterului și a intrat frontal într-un autoturism ce se deplasa din sens opus.

Presa italiană notează că cei doi botoșăneni nu au mai avut nicio șansă la viața, impactul fiind atât de puternic încât membrele inferioare ale celor doi botoșăneni au fost amputate pe loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Un tânăr chitarist din Botoșani se numără printre sutele de talente care a primit o finanțare importantă

astăzi, 15:21
92

Andrei Pițu, botoșăneanul în vârstă de 15 ani considerat un adevărat fenomen al chitarei clasice, se numără printre cei 581 de tineri talentați din România care au primit fin...

Unul dintre profesorii excepționali ai Brașovului este din Botoșani. Cum a ajuns cadrul didactic să predea în satele din Transilvania

astăzi, 10:50
429

Botoșăneanca Florentina Tituleac se numără printre cei 12 profesori de excepție, premianți ai Galei MERITO.Evenimentul  recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea ...

ANM: Informare meteorologică de vreme rea pentru nordul Moldovei

Joi, 16 Septembrie 2021
2249

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteorologică valabilă și pentru județul Botoșani.Conform specialiștilor, în intervalul 16 septembrie, ora 19:...