„Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!”: Provocarea lansată de ISU Botoșani are ecou în țară

„Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!”: Provocarea lansată de ISU Botoșani are ecou în țară

Pompierii covăsneni se alătură campaniei de donare de sânge iniţiate de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în contextul scăderii numărului de donatori şi implicit a rezervelor de sânge.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj, aceştia vor participa miercuri la o acţiune de donare de sânge ce va avea loc la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe.

Pompierii covăsneni au răspuns provocării colegilor şi s-au mobilizat într-o misiune de protejare a celor care au nevoie de ajutor, manifestându-şi preţuirea şi grija faţă de viaţa semenilor printr-o acţiune de donare de sânge, în cadrul campaniei "Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!". Pornind de la motto-ul Protecţiei Civile "Cu viaţa mea apăr viaţa" şi în contextul crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din toată ţara, salvatorii doresc ca prin gestul lor să mobilizeze cât mai mulţi donatori din întreaga ţară şi din rândul tuturor categoriilor sociale. Pompierii din toate subunităţile noastre vor fi prezenţi şi mâine la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe pentru a contribui la salvarea vieţilor celor care se află pe paturile de spital şi au nevoie urgentă de transfuzii . Această campanie umanitară a fost iniţiată de pompierii de la ISU Botoşani, iar până în prezent au răspuns apelului militari din Botoşani şi Vrancea", a menţionat acesta pe pagina de socializare a ISU Covasna.

Săptămâna trecută, peste 30 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Covasna au participat la o acţiune de donare de sânge, compensând uşoara scădere a numărului de donatori înregistrată în ultima perioadă.

Din cauza apariţiei acestui nou coronavirus, oamenii, fiind puţin speriaţi, se feresc să intre în aglomeraţie, respectiv să vină să aştepte să doneze sânge. Deci, există, cel puţin la noi, o uşoară scădere, uşoară spun, a numărului donatorilor care vin în mod normal să doneze. Se pare că reuşim să compensăm prin bunăvoinţa altor donatori, cum ar fi jandarmii (...) S-au prezentat peste 30 de jandarmi, oameni care sunt instruiţi şi care ştiu că nu reprezintă un pericol să vii să donezi sânge. În plus, la începutul acestui an au fost şi foarte, foarte multe zile libere în care nu se putut dona, nu atât pentru că nu am fi fost noi disponibili în aceste zile libere, ci pentru că donatorii mănâncă şi beau uşor diferit decât în mod obişnuit în aceste perioade şi atunci nu prea mai pot să doneze", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, dr. Andy Rosin. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
166

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
87

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...