Elevele bătăușe de la Liceul "Alexandru Vlahuță" din Șendriceni au fost amendate de polițiști. Și IȘJ anunță măsuri dure

Elevele bătăușe de la Liceul "Alexandru Vlahuță" din Șendriceni au fost amendate de polițiști. Și IȘJ anunță măsuri dure

Trei eleve din Botoșani au fost amendate de poliție după o bătaie zdravănă în interiorul unei săli de curs dintr-o școală din județ.

La data de 02.03.ac, politia municipiului Dorohoi a fost sesizata de directorul unei instituții de învățământ din localitate cu privire la faptul ca în incinta acesteia a avut loc o altercație.

“Din cercetările efectuate s-a stabilit că 3 eleve de 15 ani s-au agresat reciproc pe fondul unui conflict spontan. În cauza se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cele 3 fiind sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare pentru provocare de scandal”, au anunțat în această dimineață polițiștii de la Botoșani.

Incidentul a avut loc ieri la Liceul Alexandru Vlahuță din comuna Șendriceni. Două fete s-au luat la bătaie în fața clasei iar una dintre ele a fost lovită până când aproape a leșinat. În loc să intervină, colegii de clasă se manifestau zgomotos și le încurajau să se lovească. Incidentul a fost filmat de către un coleg și postat pe YouTube și rețelele de socializare.

În paralel, și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat măsuri disciplinare severe pe cele două fete de clasa a IX-a care au luat luni la bătaie o colegă de clasă. Chiar dacă exmatricularea nu poate fi luată în calcul, acestea ar putea să fie mutate la o altă clasă, iar nota la purtare le-ar putea fi, de asemenea, scăzută.

Anunțul a fost făcut astăzi de Gabriel Hîrtie, inspectorul școlar general al județului Botoșani, care a declarat, la Realitatea Plus, că situația de la liceul Alexandru Vlahuță din comuna Șendriceni este în prezent cercetată și se vor lua măsuri în cauză.

“Acest gen de incidente știrbesc învățământul botoșănean. Este regretabil faptul că restul copiilor, în loc să aplaneze situația, au flimat”, a spus Hîrtie, menționând că a fost vorba despre un conflict spontan.

Potrivit reprezentantului ISG Botosani, cele două fetele nu se află la prima abatere, acestea fiind incluse deja în programe de consiliere. Hîrtie atrage însă atenția că „măsurile școlii trebuie susținute și de familie”.

Întrebat care sunt măsurile de protecție în unitatea de învățământ unde a avaut loc incidental, Hîrtie a răspuns că există pază în curtea școlii și serviciu pe școală realizat de cadrele didactice.  

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

Luni, 4 Iulie 2022
75

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Luni, 4 Iulie 2022
197

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

Luni, 4 Iulie 2022
285

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...