Familie de afgani prinsă încercând să treacă granița ilegal

Familie de afgani prinsă încercând să treacă granița ilegal

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din Dorohoi au depistat și predat autorităților ucrainene o familie formată din trei cetăţeni afgani, care a încercat să intre ilegal în România din Ucraina, pe la frontiera verde.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi au observat pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu Crişan, în imediata apropiere a frontierei de stat, trei persoane, doi adulţi şi un copil, care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

„Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, iar în cadrul primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani şi fac parte din aceeaşi familie (părinţii şi copilul minor). La cercetări, cei doi părinţi au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, arată comisarul Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial de Poliție de Frontieră din Botoșani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele fiind predate autorităţilor ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
60

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
211

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
148

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...