Doi copii orfani de mamă au nevoie de ajutor. ”Încă o caută și o așteaptă!”

Săptămâna trecută, o fetiță de 7 ani și un băiețel de doar 4 ani au rămas fără mamă, răpusă de o boală grea. De atunci, se îmbrățișează și se mângâie unul pe altul, pentru că mama nu-i mai poate mangâia și îmbrățișa niciodată... Ei sunt mici, nu înțeleg și încă o așteaptă pe mama.

”Lipsa mamei n-o va putea înlocui nimeni, niciodată, dar haideți să-i ajutăm măcar cu cele materiale, că să nu ducă lipsa”, este apelul public făcut de preoteasa Anamaria Macuc.

Este nevoie de ghiozdane, rechizite, fântână, alimente, dulciuri, produse de igienă, hăinuțe bune și frumoase (toți sunt slăbuți, fata 6-7 ani, băiatul 3-4 ani, tata S/M), încălțăminte (fata nr. 28-29), jucării, jocuri educative, biciclete, lenjerii vesele de pat, pilote, pături cocolino, lemne pentru foc, tobogan curte/ căsuța/ leagăn sau orice credeți că le-ar prinde bine și i-ar putea înveseli.

Părinții copiilor au crescut la orfelinat. Mama a avut o viață foarte grea, plină de dureri până-n ultima clipă a vieții. Au avut o casă zidită chiar de tată, dar care a luat foc când fetița avea doar două luni de zile și au primit donație o căsuța modestă, cu o cameră și cu un hol.

Tatăl îi iubește nespus de mult pe copii și nu-și poate imagina viața fără ei. Este muncitor, nu fumează și se străduiește să le ofere copiilor, atât cât poate, cele necesare.

Mama s-a îmbolnăvit și n-a avut bani de tratament, în doar 5 luni de zile s-a stins. Săptămâna trecută, în ziua în care a fost scoasă de la morgă, în aceeași zi a fost îngropată cu ajutorul primăriei.

”De atunci copiii încă o caută și o așteaptă pe mama... Sunt mici, nu înțeleg că mama nu va mai veni niciodată”, spune preoteasa Anamaria Macuc.

Cei care doriți să-i ajutăți, puteți lasă darurile pentru ei la Biserica Pacea (zilnic între orele  9:00-17:00, telefon voluntar Pacea  +40722179366), cu rugămintea să scrieți pe pachete "FRĂȚIORi" pentru a nu le amesteca cu alte pachete. Pentru mai multe detalii, o puteți contacta la nr. de telefon +40741910324  pe nasa fetiței.

Cei care doriți să-i ajutați financiar pentru a-și face o fântână le puteți dona încont RO23BTRLRONCRT0307209301 deschis la Banca Transilvania pe numele Mihăescu Ancuța Florentina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...