”Bun venit acasă!” - Oamenii din Botoșani care clădesc viitorul familiilor vulnerabile (Foto)

A fi vulnerabil înseamnă și să știi să primești ajutor, pentru că ajutorul presupune, la rândul său, responsabilitate și răspundere. Atunci când este vorba despre oameni și destinele lor, despre copii și viitorul asumat, să împlinești un vis înseamnă să reclădești o viață.

Traian, Alina și cei 10 copii ai lor, dar și Ciprian și Gabriela cu fiul lor, sunt cele două familii care au primit cel mai frumos dar: o casă nouă, primitoare și caldă, în care își vor construi un viitor strălucit. 

Până de curând, deși locuia într-un spațiu mic, fără apă curentă, familia Buliga, compusă din 12 membri, a impresionat prin hărnicie. Grădina îngrijită și curtea străluceau de curățenie, florile din jurul casei fiind expresia bucuriei de a trăi.



Traian, Alina și cei 10 copii ai lor nu s-au considerat niciodată neputincioși, dimpotrivă: au știut că forța stă în puterea lor de a fi împreună. Când Fundația Alfa, Suflet și Energie le-a transmis că se vor muta într-o casă modernă, spațioasă și primitoare, nu au crezut că vor putea cuprinde atâta fericire.

Dincolo de bani, de efort și de timp se întâmplă VIAȚA

Joi, 22 august 2024, au văzut cu ochii lor, au simțit cu inima și au ascultat cu emoție cuvintele rostite cu căldură. Visul devenise realitate! I-a uimit mai ales entuziasmul oamenilor de la Fundație, bucuria și împlinirea care li se citea pe chipuri atunci când au inaugurat ”Căsuța 2” din Trușești. Casa lor!

De aceeași poveste a avut parte și familia Bidașcă, familie care acum locuiește în „Căsuța 1” din localitatea Trușești. Ciprian, Gabriela, fiul lor de 2 ani, dar și viitorul membru al familiei care urmează să sosească pe lume, au trecut prin multe dificultăți în drumul lor către o viață bună, dar asta nu i-a împiedicat să meargă mai departe și să spere că, într-o zi, soarele va răsări și pe strada lor. Așteptarea nu a fost în zadar, iar intervenția Fundației a venit ca o adevărată rază de speranță, oferindu-le nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și șansa unui nou început.

Înființată în anul 2013, Fundația Alfa, Suflet și Energie s-a dedicat misiunii de a îmbunătăți condițiile de trai pentru anumite categorii sociale, precum persoanele cu nevoi speciale, persoane vârstnice, dar și elevi și studenți cu rezultate excepționale. O formă de responsabilitate socială care înseamnă mai mult decât a cheltui bani, efort și timp.  Atunci când este vorba despre oameni și destinele lor, despre copii și viitorul asumat, să împlinești un vis înseamnă să reclădești o viață.





În viziunea Fundației Alfa, Suflet și Energie, a fi vulnerabil înseamnă în primul rând să știi să primești ajutor, pentru că ajutorul presupune, la rândul său, responsabilitate și răspundere. Familia Buliga, dar și familia Bidașcă, au primit fiecare câte o casă mobilată și dotată cu tot ce este necesar, precum centrală, cu panou solar, utilată cu electrocasnice, de la mașină de spălat și frigider, la cuptor și plită.

”Ne dorim pentru acești copii să meargă mai departe la studii, noi vom fi aici să îi sprijinim!”

În ziua în care au primit casa, Ciprian și Gabriela, dar și Traian și Alina, au aflat și ce au de făcut pe viitor: să se ocupe de educația copiilor, să își îngrijească curtea și casa, să cultive grădina, să rămână aceiași oameni buni, ”cu gândire sănătoasă”.





”Poate sună puțin dur, dar căsuța vine și cu niște obligații pentru familie: să se ocupe de educația copiilor, toți să meargă la școală, să aibă rezultate bune, să aibă un comportament adecvat. Ne dorim foarte mult să evităm abandonul școlar, ne dorim pentru acești copii să meargă mai departe la studii, noi vom fi aici să îi sprijinim. Să fie proprietari buni, să aibă grijă de imobil, să aibă grijă de bunuri, de curte, să își cultive grădina cu toate cele necesare pentru consumul propriu”, a fost mesajul din partea Fundației Alfa, Suflet și Energie.

”O casă nu reprezintă doar un acoperiș deasupra capului!”

Echipa Fundației Alfa, Suflet și Energie a înțeles că zidurile unei case unesc și că acoperișul unui cămin protejează și creează sentimentul de siguranță de care copiii au nevoie, într-o societate tot mai vulnerabilă și mai nesecurizată emoțional.

”O casă nu reprezintă doar un acoperiș deasupra capului, ea este un loc menit să acorde iubire, pace și siguranță, un loc în care copiii să viseze, să crească și să învețe să devină adulți responsabili. Or noi asta ne dorim pentru acești copii minunați. Să aducă un plus de valoare în societate”.





Dacă gestul de umanitate nu are granițe, fapta bună are nevoie de oameni. Fondatorii Alfa, Suflet și Energie, Gheorghe și Mioara Ciubotaru, colegii din cadrul Electroalfa, Directorul Executiv al fundației - Avram Ileana și inginer Apăvăloaie Mihai, care s-au implicat trup și suflet, sponsorii care le-au fost alături, Fantu Cristin de la Anvi, Rotariu Camelia de la Sebiana, Aurel Bașcă de la Met-Axa, dar și Iulian Huială de la BAD, constructorii care au lucrat cu responsabilitate, cu toții au reușit să redea unei familii speranța în viitor.

”Mulțumim mult tuturor celor care au făcut posibile ca aceste proiecte să ajungă la forma la care sunt astăzi. Nu ați fost doar niște constructori de case, ci ați fost clăditori de viitor, de speranțe și de credință. Să aveți o casă plină de fericire, de iubire. Bun venit acasă!”. Au fost cuvintele rostite într-o zi de 22 august 2024, în curtea ”Căsuței 2” de la Trușești, căsuța de poveste a familiei Buliga: Traian, Alina și cei 10 copii ai lor.














 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...