Doctorii nu i-au dat nicio șansă, „îi bate doar inima și respiră”. O fetiță de 6 anișori sfidează predicțiile medicilor

Vanessa are 6 ani și jumătate. La toamnă ar fi trebuit să meargă la școală, să își facă prieteni, să se joace, să învețe, să greșească, să se ridice, să descopere lumea asta mare. Din păcate, Vanessa nu merge nici în piciorușe.

Doctorii nu i-au dat nicio șansă, „îi bate doar inima și respiră”. O fetiță de 6 anișori sfidează predicțiile medicilor

La 6 ani și jumătate fetița este hrănită de 4 ori pe zi cu lingurița, stă în șezut doar susținută de părinți ori de doamnele de la centrul de recuperare unde petrece câteva ore bune în fiecare zi.

”Totul a început la numai 3 zile de la naștere cu un tremurat vizibil și interminabil de mâini și picioare. Ne-au spus că este foarte grav bolnavă, atâta tot ce respiră și îi bate inima. În termeni medicali, a fost diagnosticată cu atrofie cerebrală. Nu i-a dat nimeni nicio șansă. Luni de zile a fost hrănită doar cu ajutorul unei sonde gastrice. Era extrem de agitată, nu dormea noaptea, plângea aproape tot timpul. A fost un calvar! Mergeam la neurolog chiar și la 2 săptămâni. Ajungeam destul de des la spital, chiar și de la o simplă răceală, imunitatea ei fiind foarte scăzută. Ne era teamă să nu aspire mâncarea, apa și secrețiile în plămâni”, a povestit vizibil afectată Bianca, mama Vanessei.

Părinții Vanessei nu au renunțat însă nicio secundă la copilul lor. Au făcut tot posibilul să îi ofere terapiile de care avea nevoie. Au urmat ani întregi de chinetoterapie, stimulare cognitivă, logopedie. Vanessa merge în prezent la o grădiniță specială unde beneficiază de suportul de care are nevoie.

”Terapiile alternative sunt extrem de costisitoare, dar extrem de benefice. După 6 ani de eforturi susținute, Vanessa este acum mult mai liniștită. Reușește să bea apă singură, mănâncă 4 mese pe zi, bucățele mărunte, tocate. Face progrese și din punct de vedere cognitiv. Este mult mai prezentă, mai atentă, se întoarce dacă o strigi, zâmbește mai tot timpul. Mi-am dorit întotdeauna o fetiță, să-i fac codițe, să o îmbrac cu rochițe, o varianta mini a cine suntem noi ca oameni: guralivi, sociabili, zâmbitori. Și eu și soțul ne-am dorit pe cineva să ne spună MAMA și TATA! Deocamdată Vanessa ne arată afecțiune prin zâmbete, râsete și prin modul în care ne fixează cu privirea. Dar noi nu ne pierdem speranța că într-o zi o să strige și o să alerge în brațele noastre!”, spune Bianca Boboș, mama Vanessei.

În ciuda diagnosticului, Vanessa a făcut progrese inimaginabile. În ziua de azi totul are însă un preț. Pe lângă terapii costisitoare și tratament medicamentos, e nevoie și de scutece, jucării de stimulare multi-senzorială care au niște prețuri colosale, de un cărucior special, de alimente potrivite pentru un regim alimentar strict. Vanessa are nevoie de 20.000 de euro pentru a putea continua recuperarea.

Eforturile părinților sunt din ce în ce mai mari, iar posibilitățile financiare limitate. Familia Boboș este una tânără. Înainte să vină pe lume Vanessa, Bianca și Ionel au trăit o perioadă în străinătate. Au strâns ceva bănuți cu care și-au cumpărat un apartament într-un mic orășel de provincie. Și dacă și-ar pune în vânzare casa, familia Boboș n-ar reuși să acopere cheltuielile medicale ale unicului lor copii.

”Părinții sunt depășiți financiar de situație și de cerințele foarte mari pe care le ridică afecțiunea fetiței. O„rice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate ajuta pe Vanessa să aibă o viață cât mai apropiată de normal, să simtă și ea bucuriile unui copil sănătos și va ușura povara financiară pusă pe umerii familiei. Dacă ar putea vorbi, micuța ne-ar spune: Te rog din toată inimioara mea, ajută-mă să mă fac bine!”, a precizat și Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.


 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/vanessa-bobos/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, Vanessa Boboș!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
155

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
259

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...

Cât de important este să nu uităm să ne hidratăm. Câtă apă trebuie să bem într-o zi?

astăzi, 12:30
169

Sănătatea organismului uman nu poate fi susținută pe termen lung fără un nivel de hidratare optim. Cu toate acestea, a te asigura de faptul că bei cel puțin 2 litri de apă zilnic nu este &ici...