DGASPC Botoșani vine în sprijinul femeilor victime ale violenței domestice

DGASPC Botoșani vine în sprijinul femeilor victime ale violenței domestice

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a lansat proiectul „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”.

Prin acest proiect, vor fi create servicii integrate moderne în sprijinul victimelor violenței domestice, care să le ofere atât posibilitatea ieșirii din situația de vulnerabilitate, cât și facilitatea transferului către o viață independentă, prin reintegrare socio-profesională.

La nivelul județului Botoșani, activitatea de prevenire și combatere a violenței domestice, aste asigurată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Valentin Colbu, director executiv adjunct al DGASPC Botoșani a declarat că, prin intermediul acestui proiect se asigură, pe de o parte, consilierea și îndrumarea victimelor și a agresorilor în cadrul violenței domestice, iar pe de altă parte se ocupă și de serviciile rezidențiale.

„Am dezvoltat un modul, o locuință protejată, care asigură cazarea victimelor violenței domestice până la 6 luni, pe perioada în care este necesar să fie extrase din mediul de agresare. Serviciul are capacitatea de 6 locuri. Până la ora actuală am avut cazate două victime iar alte 30 de victime au beneficiat de consiliere și îndrumare”, a declarat Valentin Colbu.

Însă de multe ori, susține directorul executiv adjunct al DGASPC, „se intervine asupra cazurilor, se emite ordinul de protecție dar sunt localități unde s-a constatat că polițistul nu a informat și asistentul social din spațiu care să ne transmită cazul”.

Valentul Colbu face apel la populație, în special la femeile victime ale violenței domestice, să apele cu încredere la serviciile puse la dispoziție de către DGASPC Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta