Cum a ajuns un botoșănean care a sunat la 112 pentru a reclama o agresiune să fie sancționat!

Polițiștii care au fost solicitați la fața locului au constatat mai multe fapte pentru care au luat măsuri.

Cum a ajuns un botoșănean care a sunat la 112 pentru a reclama o agresiune să fie sancționat!

   Foto: Buna ziua Brasov

Un cetățean care locuiește pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, a sunat la 112 să ceară ajutorul oamenilor legii, sesizând faptul că mai mulți copii aruncă cu diferite obiecte în geamul locuinței sale.

A încercat să îi alunge pe copii, apoi a sunat la 112!

Astfel, polițiștii ajunși la fața locului au demarat cercetările pentru a stabili dinamica întregii întâmplări. În timpul cercetărilor, a reieșit că persoana care a sesizat aceste fapte, înainte de a suna la 112, ar fi ieșit afară și ar fi dat cu spray iritant lacrimogen asupra unora dintre minorii bănuiți că ar fi aruncat cu pietre în geam.

Potrivit oamenilor legii, copiii care aruncau cu diferite obiecte în geamul locuinței au fost identificați, iar unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, a fost sancționat contravențional.

De asemenea, și persoana care a sunat la 112 a fost amendată pentru faptul că a dat cu spray iritant lacrimogen către minori.

Au fost identificați minorii respectivi, mai precis unul dintre ei, care a aruncat. Minorul respectiv a fost sancționat pentru această faptă. Din verificări a rezultat că cel care a depus reclamația, înainte să sesizeze poliția, a ieșit afară și a găsit câțiva copii în zonă, fără să știe dacă au legătură cu speța respectivă, și a pulverizat asupra lor spray iritant lacrimogen. Motiv pentru care a fost și el sancționat pentru această faptă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Cât despre probabilitatea ca persoana care a dat cu spray iritant lacrimogen să se fi aflat în legitimă apărare, reprezentanții IPJ spun că bărbatul nu a precizat nimic în acest sens atunci când a reclamat agresiunea.

În momentul în care a depus sesizare nu a precizat nimic despre acest lucru (nota red., posibila legitimă apărare)”, a adăugat Delia Nenișcu.

Un alt dosar, pentru distrugere!

Mai mult decât atât, anterior acestor fapte, polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere, solicitarea la 112 fiind făcută de același botoșănean. Minorul de 15 ani, sancționat contravențional pentru că arunca cu obiecte în geamul botoșăneanului, este cercetat și pentru distrugere, după ce a spart geamul locuinței.

Anterior acestei petiții am înregistrat un dosar penal pentru distrugere, sunt cercetări separate. Este identificat autorul în persoana aceluiași tânăr de 15 ani care a fost sancționat pentru contravenția amintită. Infracțiunea de această dată este de distrugere, pentru că a spart geamul. Cercetările sunt în curs pentru această infracțiune”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...

La mulți ani! Ierarhul plecat din Știubienii Botoșanilor împlinește astăzi 64 de ani!

astăzi, 12:11

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, împlinește astăzi, 28 octombrie, vârsta de 64 de ani.  Născut pe 28 octombrie 1960, în Ştiubieni...