Copilul cu soarele în privire: Alecu și povestea tristă pe care oamenii buni o transformă în bucurie

I-a murit mama, iar viața avea să îi mai dea o lovitură: separarea de tată, singurul care îi mai rămăsese să îi aline sufletul îndurerat.

Copilul cu soarele în privire: Alecu și povestea tristă pe care oamenii buni o transformă în bucurie

   Foto: Hope and Homes for Children Romania

Alecu a fost o vreme în grija unui asistent maternal, pentru că tatăl nu îl putea întreține singur. Oamenii buni de la Hope and Homes for Children Romania i-au fost alături și astăzi copilul din Botoșani zâmbește din nou.

"Când am auzit mașina pe drum și ați oprit, am crezut că veniți să mă luați", a spus Alecu atunci când i-a văzut pe cei de la Hope and Homes for Children Romania.

E efectul fricii, al traumei repetate a unui copil de 9 ani din Botoșani care, după ce i-a murit mama, a fost separat și de tată.

După ce și-a pierdut mama, Alecu a fost plasat temporar în grija unui asistent maternal pentru că tatăl lui, Alexandru, trecea printr-o perioadă mai dificilă.

Acum tatăl este mai bine și este din nou alături de fiul lui pentru care luptă cu toate forțele ca să-l țină acasă.

"Alecu este viața mea. Atât mi-a mai rămas de la soția mea. Când am realizat că i-am pierdut pe amândoi, am luptat să-mi aduc copilul înapoi, lângă mine”, a povestit tatăl care poate, din nou, să își strângă în brațe fiul în fiecare seară, înainte de culcare.


 

I-au povestit Sorinei, de la Hope and Homes for Children Romania, despre bucuria de a fi împreună. Doar ei doi. Fiul și tatăl, o familie.

Alecu a făcut cu greu față acestor rupturi și chiar dacă acum îl are pe tată aproape, procesul de reintegrare nu s-a încheiat încă.

Pentru ca șansele la un viitor mai bun să fie de partea lui, Alecu a beneficiat nu doar de îndrumare din partea Hope and Homes for Children Romania, ci și de laptop, îmbrăcăminte și alte lucruri trebuincioase.

”Noi îi sprijinim, iar în acest sens le oferim consiliere și îndrumare. Lui Alecu i-am donat un laptop, rechizite, îmbrăcăminte și alte lucruri necesare pentru școală”, spun oamenii buni care au grijă de copilul de 9 ani din Botoșani.

”La sfârșitul vizitei noastre, zâmbetul larg al lui Alecu, alături de tată, ne-a arătat că cel mai bine le este împreună. Acum sunt fericiți. Dar familia lor rămâne încă vulnerabilă. Pentru a-i ajuta să rămână uniți, noi le spunem #SuntAici în continuare”, ne asigură cei de la Hope and Homes for Children Romania.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
206

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
277

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
639

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...