Comportamente deviante în trafic alimentate de alcool

Comportamente deviante în trafic alimentate de alcool

Doi bărbați din județul Botoșani sunt anchetați, după ce comportamentul în trafic le-a atras atenția polițiștilor, duminică, în sărbătoarea Floriilor, dovedindu-se, ulterior, că ambii șoferi se aflau sub influența alcoolului, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Sursa citată arată că unul dintre bărbați, de 23 de ani, din Coșula, a fost tras pe dreapta pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani, când polițiștii rutieri au observat că nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul.

„Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se precizează în comunicat.

Celălalt șofer, în vârstă de 38 de ani, din Săveni, a încercat să se sustragă controlului. El a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, în timp ce se deplasa pe strada Gheorghe Asachi din localitate, fiind apoi urmărit și blocat la ieșirea din oraș, pe un drum comunal.

„Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultata a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta