Clipe memorabile petrecute de zeci de voluntari din Botoșani la o școală din Ungureni (fotogalerie)

În cursul zilei de vineri, 27 de voluntari ai Asociației „Arlechino Moldova”, elevi la unități de învățământ din Botoșani, au petrecut clipe memorabile alături de copiii Școlii din Plopenii Mici. Au fost așteptați de copii și cadrele didactice cu brațele deschise, dulciuri și îmbrățișări.

Pentru câteva ore adolescenții și-au amintit cum este să fii copil fără grija examenelor ce bat la ușă, au învățat de la cei micuți cum să se bucure de orice lucru mărunt, dar cu o importanță deosebită și, în plus, au învățat să se bucure de viață așa cum este ea.

Jocurile, cântecele și activitățile interactive pe care le-au desfășurat alături de prichindei nu doar că i-au ajutat să se cunoască mai bine între ei, ci și pe ei înșiși.

„Activitatea de vineri a elevilor voluntari de la Arlechino Moldova se încadrează în linia proiectelor și inițiativelor dezvoltate de Asociație cu scopul de a veni în sprijinul copiilor din medii defavorizate. Prin activitățile extracurriculare, elevii voluntari își asumă responsabilitatea promovării în comunitate a incluziunii sociale care este un factor esențial în dezvoltarea unor comunități puternice”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

Deși mai este mult până la venirea lui Moș Crăciun, voluntarii au ajuns la Plopenii Mici, din comuna Ungureni, încărcați cu daruri. Fiecare copil a primit în dar hăinuțe, jucării, iar stocul de rechizite al grădiniței a fost completat cu materiale donate de Asociație.

„Doresc să spun că am fost plăcut surprins de această școală, chiar dacă este destul de veche încă se menține, iar copiii sunt sociabili. Am fost primiți cu căldură și brațele deschise atât de elevi, cât și de doamnele profesoare. Vom mai veni și cu alte ocazii”, a spus George Florin Axinte, elev la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani.

„Nu am fost acolo să împart hăinuțele și să petrec timp cu copiii de la grădiniță, deși mi-ar fi plăcut enorm de mult, însă m-am bucurat că am putut să ajut la sortarea hăinuțelor și la adunarea voluntarilor”, a precizat Nițură Erika, elevă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani.

„Mi-a plăcut enorm, m-am bucurat pentru bucuria copiilor. Cum săreau de bucurie și cum erau atât de entuziasmați... m-au făcut să mă emoționez tare și mi-au fost toți atât de dragi. Mi-aș dori să mai venim și să ne jucăm împreună cu ei”, a mai spus o elevă.

O activitate care durează doar câteva ore are în spate zile bune de pregătire și o armată de tineri, care a pus umărul la treabă pentru a ieși o activitate reușită și pentru a le oferi micuților clipe de fericire.

„Aș dori să le mulțumesc profesorilor coordonatori implicați în activități, Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani și Liceului Tehnologic Plopenii Mari, pentru sprijinul logistic oferit asociației, și tuturor celor care au dăruit hăinuțe și jucării copiilor minunați de la Grădinița din Plopenii Mici. De asemenea, felicit doamnele educatoare de la grădiniță, care au fost alături de voluntari și copii pe parcursul activităților”, a mai adăugat președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

Întreaga activitate și mobilizarea elevilor a fost realizată de prof. Nicoleta Foltea, consilier educativ în cadrul Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani.

„Sunt activități plăcute. Avem mai mulți voluntari care au participat și la activitățile din vară. Activitățile asociației vizează nu numai colectare de hăinuțe, donații pentru cei aflați în nevoi, ci și dezvoltare personală. Ei se întâlnesc, participă la tot felul de jocuri, socializează. Intenția acestor activități este creșterea gradului de implicare a oamenilor în rezolvarea problemelor comunității. Intenția este de a mări mereu grupul voluntarilor și de a conștientiza pe cei implicați și pe cei din jurul lor, pentru că ei vin din niște familii, ei vorbesc acasă despre ceea ce fac și intenția este de a responsabiliza comunitatea în rezolvarea problemelor înainte de a aștepta soluții din partea autorităților”, a adăugat și Nicoleta Foltea, consilier educativ în cadrul Liceului „Alexandru cel Bun” și coordonator al activității.

De asemenea, directorul Liceului Tehnologic „Plopenii Mari” din Ungureni și-a exprimat încântarea față de această activitate.

„Este o formă de socializare între tânăra generație și copilași. Poate fi, de altfel, schimb de experiență atât pentru cei adolescenți, cât și pentru cei de la grădiniță. Tot timpul astfel de activități de voluntariat sunt binevenite, mai ales că încercăm și noi să adoptăm voluntariatul în adevăratul sens al cuvântului fără a asocia vreo culoare politică”, a declarat Alexandru Dascaliu, director Liceul Tehnologic „Plopenii Mari” din Ungureni.
















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Valeriu Iftime și consilierii județeni au depus jurământul. Iftime: „Jur să pun interesul public în fața intereselor personale” / Federovici: „Am depășit județe ca Bihorul lui Bolojan” (Foto, Video)

astăzi, 13:00

Luni dimineață, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte al Consiliului Județean Botoșani și depunerea jurământul...

Cine sunt cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani! Valeriu Iftime: „Nu mă voi opune” (Video)

astăzi, 11:38

Valeriu Iftime, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, a anunțat cine vor fi vicepreședinții cu care va colabora în acest mandat. Din partea Partidulu...

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Friday, 25 October 2024

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibere...