Clipe dramatice trăite de o familie din Mileanca. Mamă și fiică, grav bolnave, au nevoie de ajutor

Clipe dramatice trăite de o familie din Mileanca. Mamă și fiică, grav bolnave, au nevoie de ajutor

De cele mai multe ori în viață când ne vedem aproapele, fie el rudă, copil sau cunoștință, luptându-se cu boala, încercăm să ajutăm și să sprijin, însă când boala ne lovește pe noi, ne simțim neputincioși în fața vieții.

Aceleași sentimente le trăiește și o femeie din satul Mileanca, care a fost diagnosticată de curând cu o boală cumplită, iar fetița ei de doar un an și șapte luni se luptă, și ea, cu afecțiuni grave.

Alesia, copila de un an și șapte luni, a fost diagnosticată la naștere cu scleroză tuberoasă, spasme epileptice, tulburare de dezvoltare specifică funcției motorii, noduli subependimari și, mai mult decât atât, ar trebui să poarte un dispozitiv la inimă, dar din cauza lipsurilor materiale nu a putut urma tratamentul necesar. Din aceste motive, ar putea suferi în orice moment un stop cardio respirator.

Familia Pleșca a mai primit o lovitură din partea vieții. În luna mai a anului 2022, mama Alesiei, Ramona, a primit un diagnostic grav, cancer de col uterin și analizele hematologice au ieșit foarte rele.

„Când am ajuns la Alesia și mama ei Ramona, la Mileanca, am încercat să o iau în brațe pe fetiță și să o ridic în funduleț, însă a început să urle de durere, neștiind cât de gravă este situația ei. Alesia nu poate sta decât întinsă pe spate și pe burtă, rezemată în brațe de cineva, dar și asta cu foarte mare greutate. Când era în brațele mamei i-am dat un ou kinder și nu a putut să îl ia în mânuță. Îmi arăta să îi dau în guriță și instantaneu mi-au dat lacrimile”, a povestit Simona Elena, președinta Asociației „Simona Elena și Voluntarii”, care este și polițistă de frontieră.

Simona Elena a mai povestit că Alesia nu a vorbit niciodată, „nu a zis niciodată mama sau tata și singura ei alinare este un legănat pe care îl are în brațele mamei. Noi îi putem fi salvarea Alesiei și șansa ei la o viață normală.”

Familia Pleșca este alcătuită din cinci membrii. Părinții și cei trei copilași, adică Alesia și încă doi băieți, în vârstă de 5, respectiv 11 ani. Până acum aceștia se descurcau cumva și trăiau din creșterea animalelor și a laptelui pe care îl vindeau pentru 800 de lei, dar și din alocația copiilor. Odată cu îmbolnăvirea mamei, totul s-a cam năruit.

Tatăl se descurcă destul de greu cu treburile din gospodărie și îngrijirea copiilor, deși uneori mai primesc ajutor din partea bunicilor.

Prin intermediul Asociației „Simona Elena și Voluntarii”, mama și fetița vor ajunge la Iași, la Spitalul IRO.

„Considerăm că orice întârziere în investigații și tratament le scade considerabil șansele la viață. De aceea avem nevoie de ajutorul vostru, fără sprijin financiar nu vom reuși să le fim alături în această luptă grea și să le ajutăm pe Alesia și mama ei”, adaugă Simona Elena.

Mamei Ramona i s-a cerut să facă un RMN total, cu substanță de contrast, însă care costă 1500 de lei, fără drumuri, investigații și tratamentul necesar, bani pe care familia nu îi deține.

Mai mult decât atât, fetița are nevoie, lunar, de prafuri pentru epilepsie, numite SABRYL 500 MG, care se găsesc doar Spania și Italia.

Deși familia a primit un sprijin financiar din partea parohiei din Mileanca și Primăriei comunei Mileanca, banii sunt insuficienți pentru probleme medicale cu care se confruntă cele două.

Din aceste motive, Asociația „Simona Elena și Voluntarii”, prin președinta Simona Elena, inițiază o campanie umanitară de ajutorare a familiei.

Toți cei care doresc să le ajute pe cele două se învingă boala pot dona în conturile deschise de Asociație, la Banca Transilvania, menționându-se numele Alesia și Ramona.

RO06BTRLRONCRT0587762901 RON 

RO53BTRLEURCRT0587762901  EURO

RO11BTRLGBPCRT0587762901  LIRE

SWIFT: BTRLRO22

De asemenea, se pot dărui și hăinuțe mărimea S, pentru damă, pentru băiatul de 11 ani, celălalt de 5 ani și pentru fetiță se potrivesc cele de 2 ani, plus mărimea 6 la pampers.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon al Simonei, 0040757139794.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mihaela Stoiciuc, despre plecarea din AUR: „Nu ocup nicio funcție...”

Vineri, 15 Martie 2024
1362

În ultimele zile au apărut în spațiul public mai multe zvonuri conform cărora Mihaela Stoiciuc Vasilică ar fi părăsit formațiunea politică AUR – Filiala Botoșani. Acest lucr...

Start la împădurit! Elevi, profesori și activiști de mediu din Botoșani au deschis oficial campania „Luna plantării arborilor” (foto, video)

Vineri, 15 Martie 2024
500

Vineri dimineață, la Cantonul Silvic de la Rediu, a avut loc o aplicație practică în teren cu ocazia campaniei „Luna plantării arborilor”. Au participat reprezentanți de la Age...

Cătălin Flutur și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Botoșani. „Eu urc exact în vârful politicii și în vârful Botoșaniului” (foto, video)

Joi, 14 Martie 2024
1883

Liberalul Cătălin Flutur a anunțat în mod oficial, joi seară, că va candida pentru funcția de primar al municipiului Botoșani din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala...