Chin pentru pacienți de la „Mavromati”. Cum sunt transportați între secții, pe singurul circuit COVID

Chin pentru pacienți de la „Mavromati”. Cum sunt transportați între secții, pe singurul circuit COVID

Scene incredibile au fost suprinse la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani. Pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt căraţi pentru investigaţii radiologice cu targa sau căruciorul prin parcarea sau parcul spitalului, printre cioate, şanţuri, maşini sau copaci. Alt circuit nu există în spital pentru acest tip de pacienţi.

Pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt duşi la investigaţii cu targa sau fotoliul rulant prin parcarea sau curtea spitalului. Propriu-zis este vorba despre pacienţi transportaţi din Unitatea de Primire a Urgenţelor la Secţia de Radiologie sau CT, unde aceştia trebuie să investigaţii pulmonare, scrie Adevărul.

Suspecţii nu sunt duşi prin holul spitalului pentru a nu-l contamina şi nici pentru a îmbolnăvi personalul medical. Oamenii sunt căraţi doar de angajaţi echipaţi complet pentru a nu se infecta.

Pentru suspecţii de COVID-19 care ajung la spital din Botoşani, odată cu trimiterea ”la rază” începe chinul. Au fost surprinse imagini cu un bărbat dus cu targa prin parcarea spitalului printre maşini. Apoi targa este urcată efectiv pe braţe de angajaţi pe scări pentru ca pacientul să ajungă la radiologie.

Drumul este infernal pentru pacient, dus printre cioate, copaci, peste şanţuri, zgâlţâit şi zdruncinat, mai arată Adevărul. Chinul este şi pentru infirmierii obligaţi să-şi rupă spatele împingând la cărucioare sau ridicând tărgi. Alt circuit pentru suspecţii sau infectaţii de COVID-19 nu există în spital, iar conform instrucţiunilor aceştia trebuie căraţi prin exterior clădirilor.  

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
168

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...