Cel mai în vârstă botoșănean vaccinat anti-COVID are 97 de ani

Cel mai în vârstă botoșănean vaccinat anti-COVID are 97 de ani

Cea mai în vârstă persoană vaccinată anti-COVID din județul Botoșani este un bărbat de 97 de ani, iar cea mai tânără are 16 ani, ambele fiind incluse în sistemul de protecție socială, a declarat marți, într-o conferință de presă, medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit acesteia, bătrânul este un beneficiar al Unității Medico-Sociale din orașul Ștefănești, în vreme ce adolescentul este găzduit în Complexul de plasament „Sfântul Mina” din Botoșani. Niciunul dintre ei nu a acuzat reacții adverse în urma imunizării.

„O să aveți o surpriză, însă sunt destule persoane din centrele rezidențiale care au trecut și prin COVID și au trecut cu bine. Am o persoană de 94 de ani, care a făcut o formă medie, apoi s-a vaccinat și este bine”, a spus Adăscăliței.

Prezent în cadrul aceleiași conferințe, prefectul județului, Dan Nechifor, a sugerat că există, paradoxal, o oarecare rezistență a populației cu vârste cuprinse între 70 și 90 de ani, în fața noului coronavirus.

„Dacă vă uitați pe statistici, o să vedeți că, de o vreme, segmentul acesta de vârstă, de 70-90 de ani, se pozitivează mai greu”, a precizat Nechifor.

Până la această oră, dintre cei 737 de beneficiari ai serviciilor de asistență socială instituționalizată care au solicitat vaccinarea anti-COVID, au fost imunizate 310. În total, circa 1700 de botoșăneni sunt îngrijiți în centre rezidențiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Managerul Direcției de Statistică, diagnosticat cu Covid-19 după vaccinare

Vineri, 5 Martie 2021
894

Managerul Direcției Județene de Statistică din Botoșani, Valentin Popa, a diagnosticat cu virusul COVID-19, confirmă autoritățile sanitare.Potrivit cadrelor medicale, acesta prezenta simpto...

Nicio comună din județ nu se mai află în scenariu epidemiologic „roșu”

Vineri, 5 Martie 2021
642

Încă 52 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Conform statisticii ins...

Sucevean închis în Botoșani pentru infracțiuni în trafic

Vineri, 5 Martie 2021
118

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Putna, a fost ridicat de către forțele de ordine și escortat spre Penitenciarul din Botoșani, joi, după ce Judecătoria din Rădăuți a emis un mandat de exec...