Cel mai în vârstă botoșănean vaccinat anti-COVID are 97 de ani

Cel mai în vârstă botoșănean vaccinat anti-COVID are 97 de ani

Cea mai în vârstă persoană vaccinată anti-COVID din județul Botoșani este un bărbat de 97 de ani, iar cea mai tânără are 16 ani, ambele fiind incluse în sistemul de protecție socială, a declarat marți, într-o conferință de presă, medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit acesteia, bătrânul este un beneficiar al Unității Medico-Sociale din orașul Ștefănești, în vreme ce adolescentul este găzduit în Complexul de plasament „Sfântul Mina” din Botoșani. Niciunul dintre ei nu a acuzat reacții adverse în urma imunizării.

„O să aveți o surpriză, însă sunt destule persoane din centrele rezidențiale care au trecut și prin COVID și au trecut cu bine. Am o persoană de 94 de ani, care a făcut o formă medie, apoi s-a vaccinat și este bine”, a spus Adăscăliței.

Prezent în cadrul aceleiași conferințe, prefectul județului, Dan Nechifor, a sugerat că există, paradoxal, o oarecare rezistență a populației cu vârste cuprinse între 70 și 90 de ani, în fața noului coronavirus.

„Dacă vă uitați pe statistici, o să vedeți că, de o vreme, segmentul acesta de vârstă, de 70-90 de ani, se pozitivează mai greu”, a precizat Nechifor.

Până la această oră, dintre cei 737 de beneficiari ai serviciilor de asistență socială instituționalizată care au solicitat vaccinarea anti-COVID, au fost imunizate 310. În total, circa 1700 de botoșăneni sunt îngrijiți în centre rezidențiale.

 

Spune-ne opinia ta