Amenzi de circa 18.000 de lei aplicate de jandarmi în acest weekend

Amenzi de circa 18.000 de lei aplicate de jandarmi în acest weekend

Misiunile executate în acest weekend de către jandarmii botoșăneni s-au finalizat cu aplicarea a 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și tulburarea ordinii și liniștii publice, dar au fost constatate și cazuri de încălcare a legislației în vigoare privind protecția fondului cinegetic sau depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor.

Patru bărbați fără măști de protecție, care consumau băuturi alcoolice în fața unui imobil din cartierul Parcul Tineretului și tulburau, la o oră târzie, liniștea locatarilor din zonă, au primit amenzi în cuantum total de 1300 de lei.

De asemenea, pășunatul în fondul forestier, pe un teren agricol neautorizat și prezența unui număr mai mare de câini însoțitori ai turmei decât cel reglementat legal au condus la aplicarea de amenzi însumând 3750 de lei.

Conform prevederilor Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, pășunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor respective este proprietar, deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la primărie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, favorita numărul 4 la câștigarea campionatului. Vezi ce șanse are Keyta sa ajungă golgheter

astăzi, 10:16
303

FC Botoșani se gândește la al doilea play-off consecutiv. Datorită formei bune din ultima perioadă, FC Botoșani a devenit chiar o formație cotata cu o șansă bună la câștigarea ca...

Medic nou la Spitalul Municipal din Dorohoi

astăzi, 10:15
187

Spitalul Municipal Dorohoi anunţă alăturarea în echipa sa medicală a domnului Dr. Rădăşanu Vlad, medic specialist urologie, care îşi va desfăşura activitatea în cadrul Cab....

Ajuns la 101 ani, un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial s-a vaccinat împotriva Covid-19 la Darabani

astăzi, 10:07
171

Un botoșănean care peste o lună va împlini venerabilia vârstă de 101 ani s-a vaccinat ieri la Darabani. Belehuzi Gheorghe, care la data de 4 mai va împlini 101 ani, a fost vaccin...