Amenzi de circa 18.000 de lei aplicate de jandarmi în acest weekend

Amenzi de circa 18.000 de lei aplicate de jandarmi în acest weekend

Misiunile executate în acest weekend de către jandarmii botoșăneni s-au finalizat cu aplicarea a 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și tulburarea ordinii și liniștii publice, dar au fost constatate și cazuri de încălcare a legislației în vigoare privind protecția fondului cinegetic sau depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor.

Patru bărbați fără măști de protecție, care consumau băuturi alcoolice în fața unui imobil din cartierul Parcul Tineretului și tulburau, la o oră târzie, liniștea locatarilor din zonă, au primit amenzi în cuantum total de 1300 de lei.

De asemenea, pășunatul în fondul forestier, pe un teren agricol neautorizat și prezența unui număr mai mare de câini însoțitori ai turmei decât cel reglementat legal au condus la aplicarea de amenzi însumând 3750 de lei.

Conform prevederilor Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, pășunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor respective este proprietar, deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la primărie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
160

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
286

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
131

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...