Bunicii din Botoșani care primesc doar 33 de lei pe zi după 40 de ani de muncă: „Rupem de aici, punem dincoace"

Bunicii din Botoșani care primesc doar 33 de lei pe zi după 40 de ani de muncă: „Rupem de aici, punem dincoace"

În luna ianuarie a anului 2022, valoarea pensiei minime a crescut la 1.000 de lei, oamenii find nevoiţi să trăiască cu 33 de lei pe zi chiar şi după 40 de ani de muncă.

În nordul ţării oamenii au pensii agricole, adică pensii de CAP. Acesta este cazul şi lui Nea Petrea şi doamnei Ana din comuna Lunca, județul Botoşani.

Împreună aduc în casă 2300 de lei pe lună. Mai exact, 'nea Petre ia 1300 de lei, iar doamna Ana 1000 de lei pe lună.

Cei doi se descurcă greu cu banii, chiar dacă fac economie, din cauza faptului că, pe timp de iarnă, Petre trebuie să plătească 1800 de lei pe o maşină de lemne, scrie Antena3 CNN.

„Cum putem. Aşa facem economie, trebuie să rupem de aici să le iei pe astea mai puţine ca să poţi să le iei, că dacă nu ajung banii, ce facem din pensie în pensie. Bani împrumut cine îţi dă? Nu-mi dă nimeni", a răspuns Nea Petre, după ce a fost întrebat cum se descurcă cu banii.

„O să facem un borş zeamă cum se spune cu carne de pasăre, sarmale, piftie, din astea aşa. Nu ne permitem cam toate, că de unde bani, ce să faci cu cele 10 milioane ale mele dacă dau trei sau patru milioane pe pastile, ce ne mai rămâne? Cu ce mai trăieşti. Asta e. Ne descurcăm cu chibzuinţă cum s-ar spune. Rupem de aici, punem dincoace , ce să facem, înainte", a transmis doamna Ana, când a fost întrebată cum se va descurca de Crăciunul acesta.

Cei doi reuşesc să îşi ducă traiul de pe o zi pe altă cu puţinul pe care îl au.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
18

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
284

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
93

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...