Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

O tânără din Republica Moldova este cercetată de către polițiștii botoșăneni, după ce, în bagajul acesteia, a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, în timpul unui control efectuat joi, când a dorit să intre în țară, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 16:30, femeia, în vârstă de 20 de ani, s-a prezentat ca pasager într-un autoturism ce venea din Cehia.

„În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, între filele unei cărţi de rugăciuni din bagajul de mână aparţinând tinerei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, plătind suma de 300 de euro, cu scopul de a obţine mai uşor un loc de muncă.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, menționează STPF Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Șase șoferi depistați conducând în stare de ebrietate, în ultimele trei zile

Luni, 17 Mai 2021
218

Șase șoferi au fost depistați conducând în stare de ebrietate, în ultimele trei zile, pe drumuri din județul Botoșani, arată datele transmise luni de Inspectoratul de Poliție ...

Asigurare falsă descoperită de polițiștii de frontieră din Dorohoi

Luni, 17 Mai 2021
206

Un bărbat de 29 de ani este cercetat de polițiștii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din Dorohoi, după ce a fost depistat conducând, sâmbătă, utilizând o asigurare ...

VIDEO. Primărie amendată cu 70.000 de lei de Garda de Mediu, după ce edilul a făcut baraj într-o rezervaţie naturală unicat

Luni, 17 Mai 2021
787

O primărie din judeţul Botoşani a fost sancționată cu două amenzi, în valoare cumulată de 70.000 de lei, după ce edilul a făcut un baraj din balast, fără autorizaţie, chiar în ...