Braconieri amendați, lăsați fără barcă și pește, în urma unei acțiuni comune a comisarilor de mediu și polițiștilor

Braconieri amendați, lăsați fără barcă și pește, în urma unei acțiuni comune a comisarilor de mediu și polițiștilor

Comisarii de mediu și polițiștii specializați pe transporturi navale au aplicat patru amenzi și au confiscat o ambarcațiune, în urma unei acțiuni comune de combatere a braconajului, desfășurată în zona Stânca-Costești.

Potrivit unui comunicat emis joi de Garda de Mediu, s-au aplicat patru amenzi în valoare de 1200 lei și un avertisment pentru nerespectarea autorizației de pescuit, neprezentarea permisului de pescuit și lipsa avizului emis de Poliția de Frontieră. De asemenea, au fost ridicate o ambarcațiune pentru care nu a fost emisă licență de pescuit comercial 22 de kilograme de pește pentru care nu existau documente legale pentru deținere, transport sau comercializare.

„Pentru faptele care constituie infracțiuni se va înainta către organele de cercetare penală competente două sesizări penale. Persoanele care desfășoară activități de pescuit comercial cât și pescuit recreativ/sportiv trebuie să respecte condițiile impuse de legislația specifică în vederea conservării și exploatării durabile a resurselor acvatice vii”, se precizează în comunicat.




 

 

Spune-ne opinia ta