Botoșăneni cercetați pentru pescuit ilegal. Barca din care pescuiau a fost reținută, iar peștii redați mediului natural (fotogalerie)

Botoșăneni cercetați pentru pescuit ilegal. Barca din care pescuiau a fost reținută, iar peștii redați mediului natural (fotogalerie)

Sâmbătă, 17 septembrie, în timpul celei mai mari campanii de curățenie, comisarii de mediu și polițiștii au „împușcat doi iepuri” dintr-o lovitură. În timp ce strângeau deșeuri în cadrul Campaniei „Let s do it Romania!” au prins doi bărbați în timp ce pescuiau ilegal.

În cadrul acțiunii desfășurate în cooperare cu reprezentanți ai Postului de Poliție Transporturi Navale din Stânca – Costești au fost identificați atât pescari sportivi, cât și pescari comerciali.

Astfel, pe malul drept al lacului de acumulare Stânca Costești, pe raza localității Sadoveni, comuna Manoleasa, în cadrul ariei naturale protejate ROSPA 0058, au fost depistați în flagrant doi bărbați, din satul Sadoveni, comuna Manoleasa, care desfășurau activități de pescuit comercial, respectiv verificarea plaselor, folosind ambarcațiunea cu nr. 33916 GL, fără a avea licență pentru această ambarcațiune.

Unul dintre ei deținea autorizație/permis de pescuit comercial, capturând cantitatea de 20 kg pește, 2 exemplare din specia somn și 32 exemplare din specia plătică.                                        

Ambarcațiunea a fost ridicată în vederea confiscării, de către reprezentanții BJPT Botoșani - PPTN Stânca-Costești, iar întreaga cantitate de pește redată mediului natural!

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", faptă prev. și ped.de art. 64, lit. a) din OUG 23/2008 și „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produse din pește", faptă prev. și ped. de art. 64, lit. h) din OUG 23/2008”, a declarat Cristina Kashyap, comisar șef al Gărzii de Mediu din Botoșani.

Potrivit acesteia, persoanele care desfășoară activități de pescuit comercial, cât și pescuit recreativ/sportiv trebuie să respecte condițiile impuse de legislația specifică în vederea conservării și exploatării durabile a resurselor acvatice vii.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
386

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
728

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
668

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...