Botoșăneanul dispărut misterios în Germania, găsit după nouă zile de coșmar. A fost bătut de șoferul microbuzului, apoi aruncat în stradă! (Foto)

Românii din Germania au depus un efort uriaș pentru a da de urma lui Ovidiu, botoșăneanul care nu a mai ajuns acasă de sărbători după ce a fost abandonat de șoferul de microbuz în Germania.

Botoșăneanul dispărut misterios în Germania, găsit după nouă zile de coșmar. A fost bătut de șoferul microbuzului, apoi aruncat în stradă! (Foto)

Ovidiu Daniel Pintilii a plecat din Austria pentru a ajunge acasă, la Botoșani. Pe 30 decembrie, însă, din motive necunoscute inițial, el a fost dat jos din microbuz în Germania, iar de atunci nimeni nu a mai știut nimic de el.

Românii din Germania s-au mobilizat și, după nouă zile de coșmar, Ovidiu a fost găsit. Gabriela Stănculesc a povestit că botoșăneanul plătise unei firme de transport suma de 180 de euro pentru a ajunge acasă, din Austria.

”S-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine cerând explicații șoferului și protestând. Drept urmare, a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul 50 euro în buzunar și telefonul descărcat,fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză”, a dezvăluit Gabriela.



Ovidiu a mers pe jos zeci de kilometri, și-a vândut ceasul cu 30 de euro ca să poată mânca, a cerut ajutor oamenilor fără nici un rezultat.

”Datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile de pe rețelele de socializare, Ovidiu a fost localizat duminică dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan Motoc l-am recuperat. Nu vă puteți imagina bucuria lui după 9 zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat”, a adăugat Gabriela.

În acest moment, Ovidiu se află în grija românilor din Germania.

Este în continuare nevoie de ajutor!

De asemenea, Ovidiu are nevoie de ajutor pentru a ajunge în siguranță acasă, însă lucrurile par și mai complicate, întrucât botoșăneanul trebuie să suporte și o parte din cheltuielile medicale.

”A trebuit să îl însoțim la spital pentru a scoate un certificat de la medicul legist ca urmare a bătăii primite de la șoferul microbuzului - costă 250 euro. Pentru că un necaz nu vine singur, mai trebuie și o radiografie la coaste – 150 euro, aceste acte și investigații medicale sunt necesare pentru a depune plângere împotriva firmei de transport. Și cireașa de pe tort, prietena lui, care ar fi trebuit sa vină să îl preia... nu mai poate, deci va trebui să îl cazăm și să îi căutăm transport. Avem nevoie de ajutor să îl ajutăm cu cheluielile medicale și să ajungă acasă în România!”, este mesajul transmis de Adriana Muntean.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
335

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
480

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
601

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...