Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

O borsetă cu bani a reintrat, seara trecută, în posesia proprietarului de drept cu ajutorul unui viitor subofițer jandarm.

Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, a observat borseta căzută pe trotuar, în zona Stadionului municipal din Botoșani și i-a verificat conținutul, după care a luat legătura cu dispecerul de serviciu.

Deoarece în borsetă nu erau documente personale, s-a reușit stabilirea posesorului pe baza seriei și numărului cărții de identitate ce erau inscripționate pe un bilet de avion, în urma verificării efectuate în baza de date privind evidența populației.

Elevul jandarm, împreună cu un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pentru menținerea ordinii și siguranței publice, s-a deplasat pe strada Popa Șapcă și a predat borseta unui tânăr care o pierduse într-un moment de neatenție.

Ionuț este unul dintre cei 27 de elevi jandarmi aflați în practică la Jandarmeria Botoșani până la sfârșitul lunii februarie, în domeniul pazei și protecției instituționale.

Pentru ei, este ultimul stagiu de practică înaintea examenelor de absolvire a școlii militare. Începând cu data de 7 aprilie, se vor prezenta la inspectoratele unde vor primi repartiție în funcție de media finală obținută și vor începe cariera pe care și-au dorit-o, în slujba cetățenilor și în spiritul devizei Jandarmeriei Române - ,,LEGE ȘI ORDINE".



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 18:30
278

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
151

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
738

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...