Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

O borsetă cu bani a reintrat, seara trecută, în posesia proprietarului de drept cu ajutorul unui viitor subofițer jandarm.

Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, a observat borseta căzută pe trotuar, în zona Stadionului municipal din Botoșani și i-a verificat conținutul, după care a luat legătura cu dispecerul de serviciu.

Deoarece în borsetă nu erau documente personale, s-a reușit stabilirea posesorului pe baza seriei și numărului cărții de identitate ce erau inscripționate pe un bilet de avion, în urma verificării efectuate în baza de date privind evidența populației.

Elevul jandarm, împreună cu un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pentru menținerea ordinii și siguranței publice, s-a deplasat pe strada Popa Șapcă și a predat borseta unui tânăr care o pierduse într-un moment de neatenție.

Ionuț este unul dintre cei 27 de elevi jandarmi aflați în practică la Jandarmeria Botoșani până la sfârșitul lunii februarie, în domeniul pazei și protecției instituționale.

Pentru ei, este ultimul stagiu de practică înaintea examenelor de absolvire a școlii militare. Începând cu data de 7 aprilie, se vor prezenta la inspectoratele unde vor primi repartiție în funcție de media finală obținută și vor începe cariera pe care și-au dorit-o, în slujba cetățenilor și în spiritul devizei Jandarmeriei Române - ,,LEGE ȘI ORDINE". 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
304

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
244

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...

Filmul „Haita de acțiune” va fi difuzat la Cinema „Unirea”

Joi, 23 Martie 2023
264

„Haita de acțiune” este un film românesc de comedie, din 2023, regizat de Vali Dobrogeanu după un scenariu scris tot de el și apare la Cinema „Unirea”.În fil...