Atenționări din partea polițiștilor cu privire la circulația pe timp de iarnă

Atenționări din partea polițiștilor cu privire la circulația pe timp de iarnă

În contextul atenționărilor meteorologice referitoare la căderi de precipitații sub formă de ninsoare, însemnate cantitativ și viscolite, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să manifeste maximă prudență, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Înainte de a porni la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

- Adoptarea unei conduite preventive în trafic;

- Echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

- Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

- Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos! Nu efectuați depășiri riscante

- Verificați instalația de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum și instalația de climatizare. Curățați în permanentă farurile și blocurile de semnalizare.

- Abordați curbele ușor, păstrând o viteză redusă și uniform!

- Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față!

- În situația în care rămâneți în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateți autovehiculului cât mai în afara părții carosabile pentru a nu bloca intervenția utilajelor de deszăpezire și aprindeți lămpile de poziție și de avarie.

Polițiștii rutieri vor fi în teren pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
699

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...