Ateliere fără frontiere, pentru incluziunea socială a copiilor cu CES (fotogalerie)

Ateliere fără frontiere, pentru incluziunea socială a copiilor cu CES (fotogalerie)

Asociația Reborn din Bistrița, împreună cu Asociația G-Power din Botoșani organizează în perioada 25-27 noiembrie 2022 evenimentul „Zburăm cu scop!”, un schimb de experiență în orașul Botoșani între cei 20 de copii cu CES, din Centrul Școlar de Educație Incluzivă, nr.2 din Bistrița, beneficiari ai proiectului „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” și grupul de tineri dansatori ai Asociației G-Power.

Astfel, în weekend-ul 25-27 noiembrie va avea loc schimbul de experiență ce are ca țintă facilitarea integrării copiilor din cadrul proiectului, obținerea unei relaționări mai bune în rândul beneficiarilor și dezvoltarea unui sentiment solid de apartenență și susținere.

„Vom asigura copiilor un mediu favorabil interacționării, implicării, comunicării și învățării, prin activități creative și recreative alături de partenerii noștri din Asociația G-Power, astfel că vom avea parte de: team building, workshop-uri de dans, muzică, graffiti, o seară socială, vizită la muzeul Mihai Eminescu, dar și timp liber dedicat socializării”, spun organizatorii.

În cadrul schimbului de experiență „Zburăm cu scop!” vor participa, pe lângă beneficiarii proiectului, echipa de proiect și Asociația G-Power, doamna director a CŞEI nr.2, Molnar Paula, împreună cu doamna profesor Pop Ersilia.

Proiectul „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” se dedică îmbunătățirii stării de bine a celor 20 de copii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), prin intermediul culturii hip hop.

Obiectivul general al proiectului „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” se dedică integrării beneficiarilor în cultura hip hop, crearea unui spațiu de exprimare fără frontiere, prin care fiecare copil să simtă libertate în mișcări și o stare de bine sporită.

Timp de 7 luni, din septembrie 2022 până în martie 2023, la bordul „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” se va auzi vocea celor 20 de copii, care prin dans, desen și muzică vor transforma lacrimile în zâmbet, greutățile în speranță și singurătatea în fraternitate pentru o stare de bine mentală și fizică crescută.

Proiectul „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” este derulat de Asociația Reborn Bistrița și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro) susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Reborn Dance Studio este o asociație de tineret, care de 15 ani se implică activ în dezvoltarea comunității locale a tinerilor din orașul Bistrița, prin implicarea lor în activități de petrecere a timpului liber precum: cursuri de Street Dance și Breaking, tabere, workshop-uri, spectacole și concursuri atât locale cât și naționale, puse la dispoziția acestora.

Asociația G-Power s-a înființat în anul 2014 și este formată dintr-un grup de tineri, dornici de dans și artă, care doresc să-și dezvolte creativitatea, respectul de sine și abilitățile vocaționale. Obiectivele specifice sunt colaborarea cu alte organizații nonguvernamentale sau guvernamentale, prin implementarea în comun de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor în domeniul dansului.

G-Power a organizat peste 20 de evenimente în domeniul dansului, a fost colaborator și organizator a Cupa Școlilor la Street Dance, etapa județeană Botoșani, 2014 - 2019. Organizează anual, din anul 2014, tabere, spectacole și workshop-uri cu coregrafi de anvergură din lumea Street Dance-ului atât la nivel național, cât și internațional. In prezent G-Power are peste 100 de membrii.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern (fotogalerie)

astăzi, 16:20
78

Județul Botoșani, „Tărâmul Sfinților”, a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria &bd...

„Cerere în căsătorie” și „Angajare de clovn” pe scena Teatrului „Eminescu” (fotogalerie)

astăzi, 16:11
31

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Mihai Don...

Comerciant de lemne lăsat fără marfă și amendat

astăzi, 14:47
73

La data de 21 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291 C, în comuna Șendriceni, o autoutilitară care transporta material lemno...