Astăzi: Protest pentru demiterea miniștrilor Firea și Budăi - ”Au știut și au tăcut!”

Oamenii ies în stradă, joi și sâmbătă, pentru a cere demiterea celor doi miniștri. Motivul principal: cei doi știau despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut.

Astăzi: Protest pentru demiterea miniștrilor Firea și Budăi - ”Au știut și au tăcut!”

   Foto: g4media.ro

Primul protest este organizat de comunitatea Declic joi, 13 iulie, de la ora 19.00, în Piața Victoriei din București, sub sloganul „Afară cu Budăi și Firea!”.

„Vino joi, 13 iulie, ora 19.00, în Piața Victoriei, pentru a fi vocea celor din căminele groazei, care nu se pot apăra singuri. Mergem să îi cerem premierului Marcel Ciolacu să îi demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministra Familiei și Protecției Sociale, Gabriela Firea. Cu fiecare oră care trece, vinovăția morală a celor doi miniștri este tot mai clară. Budăi și Firea au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut. Mai mult, au încercat să mușamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernați de niște monștri. E nevoie să îi tragem la răspundere! Marcel Ciolacu face exerciții de PR și anunță controale la toate centrele care oferă servicii sociale din țară. Iar Marius Budăi face conferințe cu ONG-ul în care a lucrat un inculpat din ancheta DIICOT, aflată în desfășurare. În timp ce, Gabriela Firea vede conspirații peste tot și amenință jurnaliștii cu procese. Firea și Budăi trebuie să plece! Vino în Piața Victoriei joi, 13 iulie, ora 19.00, să îi tragem la răspundere pe cei care sunt vinovați moral de această tragedie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De asemenea, Comunitatea Corupția ucide anunță organizarea unui alt protest sâmbătă seara, tot în Piața Victoriei, sub sloganul: „Pedepsiți torționarii bătrânilor! Demisia Gabriela Firea! Demisia Marius Budăi!”

Protestul este anunțat începând cu ora 18.00, sâmbătă, 15 iulie. Se cere, din nou, demisia celor doi miniștri, dar și a soțului Gabrielei Firea, Florentin Pandele (primar în Voluntari, orașul în care au avut loc abuzurile).

”Instituţiile publice care aveau rolul să controleze ce se întâmplă în azile (DGASPC și AJPIS) au sprijinit grupurile infracţionale. Aceste instituţii sunt subordonate Ministerului Familiei, Tineretului și Egalităţii de Șanse (Gabriela Firea) și Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale (Marius Budăi). (…) Totuşi, persoanele cu putere politică – Gabriela Firea, Marius Budăi şi Florentin Pandele – rămân neatinşi. Prim-ministrul României şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu iau nicio măsură pentru a-şi pedepsi membrii propriului guvern”, afirmă organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
66

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
153

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
144

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...