Aproape 30 de amenzi aplicate, marți, pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Aproape 30 de amenzi aplicate, marți, pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Forțele de ordine din județul Botoșani au aplicat, marți, amenzi în valoare de 3.500 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, au fost verificate 39 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și nouă mijloace de transport public în comun. Echipele de control au aplicat 26 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii de izolare, iar alte trei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea. Celelalte amenzi au vizat nepurtarea măștii de protecție.

„Vă recomandăm să respectați distanțarea socială, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri! Aceste acțiuni vor continua în perioada următoare, în toate zonele județului, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Acțiunile sunt desfășurate sub autoritatea Prefecturii, fiind angrenați angajați ai tuturor instituțiilor cu atribuții de control pe această linie.

 

Spune-ne opinia ta