Apelul unui preot din Botoșani, pentru ajutorarea unei tinere diagnosticate cu leucemie. „Oferiți un dar din inimă atât la propriu, cât și la figurat”

Apelul unui preot din Botoșani, pentru ajutorarea unei tinere diagnosticate cu leucemie. „Oferiți un dar din inimă atât la propriu, cât și la figurat”

Andrei Anușca, preot în comuna Vorona, face apel la populație să se mobilizeze, pentru a dona masă trombocitară și sânge, care vor veni în sprijinul unei tinere diagnosticate cu leucemie.

Ioana Manuela Sorodoc este din Vorona și a fost diagnosticată cu leucemie pe 26 septembrie. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, este internată la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Aceasta are mare nevoie de trombocite, iar cei care doresc să doneze ar fi indicat să aibă grupa sanguină A2Rh+, însă orice grupă este acceptată. De asemenea, trebuie să fi donat în ultimele 6 – 12 luni, iar de la ultima donare până în prezent trebuie să fi trecut mai mult de 30 de zile.

Pentru cei din Iași sau chiar din împrejurimi donarea se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași și trebuie specificat numele tinerei, adică Sorodoc Ioana Manuela și unde este internată.

„Haideți să arătăm de ce suntem în stare voronenii și botoșănenii, pentru a salva o viață”, spune părintele.

Se poate dona de luni până vineri, între orele 07:30 – 11:00 și de la 11:30 la 13:30.

Contact: 0755604426 Sorodoc Teodorina (mama), 0743928881 Sorodoc Ion (tata), 0742705339 Sorodoc Dragutu (fratele)

„Nu vă lăsați descurajați de condițiile mai stricte pentru donarea de trombocite. Este într-adevăr nevoie de niște vene mai evidente, deși nici ale mele nu sunt foarte proeminente. Însă, chiar dacă nu sunteți eligibil pt. donarea de trombocite, puteți totuși să donați sânge la modul clasic, la fel de util în salvarea vieții. Oferiți, așadar, un dar DIN INIMĂ, atât la propriu, cât și la figurat”, este îndemnul preotului.

De asemenea, se poate dona și la Botoșani, la Centrul de Transfuzie Sanguină. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
804

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
7183

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1295

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...