Angajați de la morga Spitalului Județean și de la o firmă de pompe funebre, cercetați de polițiști

Angajați de la morga Spitalului Județean și de la o firmă de pompe funebre, cercetați de polițiști

Polițiștii botoșăneni au demarat o anchetă în privința a doi angajați de la morga Spitalului Județean și soțul administratoarei unei firme de pompe funebre, care prelua mai multe persoane decedate de la morgă și se ocupa de funeralii, deși nu ar fi avut nici toate autorizațiile necesare și nici dreptul de a recurge la astfel de practici.

Potrivit anchetei polițiștilor, cei doi angajați de la morga Spitalului Județean de Urgență (SJU) sunt un bărbat de 47 de ani și o femeie de 58 de ani, dar și un bărbat de 36 de ani, soțul titularului firmei de pompe funebre.

Cei doi angajați de la morgă îi îndreptau pe membrii familiei celor decedați către o anume firmă de pompe funebre din județ, cu toate că aceasta nu era în acel moment autorizată pentru transportul persoanelor decedate.

Pentru fiecare recomandare de acest fel, cei doi angajați de la morgă primeau 400 de lei de la soțul administratorului firmei de pompe funebre, în condițiile în care un autopsier ar avea un salariu de cel puțin 8.000 de lei brut, iar îngrijitoarea de aproximativ 6.000 de lei, conform statului de funcții de pe site-ul spitalului.

Acum, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au autosesizat și desfășoară cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de abuz în serviciu și exercitarea unei profesii fără drept.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
78

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
207

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
340

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...