Anchetă a Poliției și a DSP, după ce un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

Anchetă a Poliției și a DSP, după ce un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Broscăuți, este anchetat, după ce a păcălit cadrele medicale să îl vaccineze împotriva COVID-19 cu o a treia doză de ser Pfizer, a afirmat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit acesteia, bărbatul s-a prezentat duminică la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi, unde le-a declarat asistentelor că nu a făcut până în acel moment rapelul.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declaraţii, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispusă o soluție procedurală”, a precizat Nenişcu.

Managerul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

„A motivat în declarația pe propria răspundere că nu s-a vaccinat, a prezentat buletinul. Fiind foarte aglomerat, posibil să nu se fi așteptat validarea în sistemul informatic și a intrat în zona de vaccinare unde a primit doză de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor”, a spus Adăscăliţei, în cadrul unei conferințe de presă.

Imediat după administrarea dozei, persoana vaccinată a treia oară a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Dorohoi.

„Pe tot parcursul zilei nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la Camera de Primiri Urgenţe i-a recomandat şi un examen psihiatric. El este monitorizat în continuare de colegii mei din DSP", a adăugat coordonatorul DSP.

 

Spune-ne opinia ta