Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate în două zile, în contextul epidemiologic actual

Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate în două zile, în contextul epidemiologic actual

În perioada 17-18 februarie a.c., forțele de ordine din județul Botoșani au aplicat sancțiuni de peste 12.500 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, au fost verificate 136 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și 47 mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 80 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

Inspectoratul anunță că, în perioada 19-21 februarie a.c., polițiștii botoșăneni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control vor continua, în toate zonele județului, seria acțiunilor pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar încălcarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 de lei. Vă recomandăm, de asemenea, să respectați distanțarea socială și să nu vă expuneți la riscuri!”, precizează agentul principal Simona Pușcașu, reprezentanta IPJ Botoșani.

Acțiunile se desfășoară sub autoritatea Prefectului, fiind angrenați angajați ai tuturor instituțiilor cu atribuții de control.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat dat în urmărire, după ce familia l-a declarat dispărut

Vineri, 16 Aprilie 2021
581

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, a fost dat în urmărire, joi seară, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potrivi...

Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate pot face rapelul în România. Care este procedura

Vineri, 16 Aprilie 2021
144

Persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate şi vor să facă rapelul în România trebuie să aleagă un centru de vaccinare din ţara noastră şi să...

Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

Vineri, 16 Aprilie 2021
223

O tânără din Republica Moldova este cercetată de către polițiștii botoșăneni, după ce, în bagajul acesteia, a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, &ic...