Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate în două zile, în contextul epidemiologic actual

Amenzi de peste 12.000 de lei aplicate în două zile, în contextul epidemiologic actual

În perioada 17-18 februarie a.c., forțele de ordine din județul Botoșani au aplicat sancțiuni de peste 12.500 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, au fost verificate 136 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și 47 mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 80 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

Inspectoratul anunță că, în perioada 19-21 februarie a.c., polițiștii botoșăneni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control vor continua, în toate zonele județului, seria acțiunilor pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar încălcarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 de lei. Vă recomandăm, de asemenea, să respectați distanțarea socială și să nu vă expuneți la riscuri!”, precizează agentul principal Simona Pușcașu, reprezentanta IPJ Botoșani.

Acțiunile se desfășoară sub autoritatea Prefectului, fiind angrenați angajați ai tuturor instituțiilor cu atribuții de control.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Managerul Direcției de Statistică, diagnosticat cu Covid-19 după vaccinare

Vineri, 5 Martie 2021
622

Managerul Direcției Județene de Statistică din Botoșani, Valentin Popa, a diagnosticat cu virusul COVID-19, confirmă autoritățile sanitare.Potrivit cadrelor medicale, acesta prezenta simpto...

Nicio comună din județ nu se mai află în scenariu epidemiologic „roșu”

Vineri, 5 Martie 2021
502

Încă 52 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Conform statisticii ins...

Sucevean închis în Botoșani pentru infracțiuni în trafic

Vineri, 5 Martie 2021
83

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Putna, a fost ridicat de către forțele de ordine și escortat spre Penitenciarul din Botoșani, joi, după ce Judecătoria din Rădăuți a emis un mandat de exec...