Amenzi de 8.000 de lei aplicate de jandarmii botoșăneni

Amenzi de 8.000 de lei aplicate de jandarmii botoșăneni

În ultima săptămână, 40 de jandarmi au executat zilnic, în medie, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice atât în cooperare cu polițiștii botoșăneni, cât și independent, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale însumând aproximativ 8000 de lei.

Efectivele de jandarmerie au constatat 12 infracțiuni, din care 10 în cadrul patrulelor mixte polițist-jandarm și 2 de către echipajele proprii.

„În aceeași perioadă, jandarmii au intervenit la 44 de apeluri 112, împreună cu efectivele de poliție, precum și la 5 apeluri telefonice interne, primite de către dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) din Botoșani.

De asemenea, jandarmii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și îndrumarea cetățenilor ucraineni în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca Costești, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefănești și Darabani, precum și în sprijinul polițiștilor de frontieră, în zona de competență a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În afara misiunilor de ordine publică, 280 de jandarmi au participat săptămâna trecută la misiunile de pază și protecție instituțională a celor 18 obiective din competența inspectoratului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1116

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
570

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...