Alexandra, tânăra pentru care s-au mobilizat zeci de botoșăneni, a plecat după copilul din Ceruri

Alexandra, tânăra pentru care s-au mobilizat zeci de botoșăneni, a plecat după copilul din Ceruri

Alexandra, tânăra pentru care, la finele lunii decembrie, familia cerea ajutor disperat către oamenii de bine, pentru a dona sânge, s-a stins din viață, în noaptea de luni spre marți. În vârstă de 24 de ani, femeia a lăsat în urmă o fetiță de trei ani. În schimb, își va revedea, în lumea de dincolo, cel de al doilea copil, răpit de moarte de timpuriu.

După cum povestește soacra acesteia, tânăra nu știa să fi suferit de vreo boală, atunci când a mers la spital pentru analize. Cadrele medicale au internat-o pentru investigații suplimentare, având suspiciuni că femeia avea leucemie. La scurt timp, a fost confirmată și cu noul coronavirus. După câteva zile, starea ei s-a înrăutățit radical, fiind intubată și branșată la două surse de oxigen, pe Reanimare.

Zeci de botoșăneni au donat sânge pentru Alexandra, după ce familia a lansat un apel disperat pentru o nouă șansă la viață. După aproape două luni de chin, a fost transferată la Iași, la insistența familiei, căreia îi spunea că doctorii din Botoșani fac mai mult rău decât bine. Organismul ei, însă, nu a mai rezistat.

În luna iulie a acestui an, Alexandra a dat naștere unui băiețel, după o sarcină grea, cu complicații și riscuri. Bebelușul a murit în brațele medicilor, la câteva minute de la vederea primei lumini. Îndoliată, femeia a încercat să își canalizeze energia și optimismul către fiica sa de trei ani, care a rămas acasă, de când mama a plecat la spital, în prag de sărbători de iarnă, și nu s-a mai întors.

„E un suflet extraordinar de greu încercat. O fetiță de trei ani o așteaptă acasă, o familie care o iubește mult. S-au abătut prea multe necazuri asupra ei și noi suferim la fel de mult sau poate și mai mult. Nu înțeleg de ce un om atâta de blând și de iertător trebuie să aibă atâta durere. De o săptămână, e la etajul VIII, la Reanimare, după ce a stat la II câteva zile. Medicii mi-au spus că e suspectă de leucemie, că are și virusul Covid-19. Am cerut să fie transferată la Iași, pentru că nu am încredere în medicii de aici, care și merg închis, și vorbesc foarte urât. Mi-au zis că nu o primește, că nu mai au locuri”, a povestit, la sfârșitul lui decembrie, soacra acesteia.

Marți dimineață, cea care a fost ca o mamă pentru Alexandra, a anunțat că tânăra s-a stins din viață.

Dumnezeu să o odihnească!

 

Spune-ne opinia ta