Acțiuni organizate la Oneaga menite să sprijine inițiativa unui preot care construiește un centru social pentru 50 de copii orfani

Acțiuni organizate la Oneaga menite să sprijine inițiativa unui preot care construiește un centru social pentru 50 de copii orfani

Sâmbătă, 20 februarie 2021, Frăția Ortodoxă – filialele Botoșani și Dorohoi – a participat la două acțiuni organizate la Oneaga, acolo unde părintele Radu construiește un așezământ social care ar urma să fie casă pentru aproape 50 de copii orfani.

Conform celor declarate de Bogdan Cărăușu, conducătorul  Frăției Ortodoxe, filiala Botoșani, o echipă mai numeroasă a rămas la așezământ, unde frații au crăpat și au strâns lemnele, iar apoi au curățat, au pregătit spațiul de depozitare și au așezat lemnele de foc. O altă echipă s-a deplasat din nou la bătrânul Constantin, pentru a tăia lemnele, vitale în această perioadă a anului. În acest timp, surorile au trebăluit la bucătărie, sub atenta îndrumare a mătușii Ileana.

„Ne bucură nespus să vedem că tinerii vin în număr din ce în ce mai mare la acțiunile Frăției!

Cum spuneam și cu altă ocazie, România va avea atâția români câți va naște, va crește și va educa. Și ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a vedea tinerii lucrând umăr lângă umăr, inimă lângă inimă, pentru a construi împreună o Românie a românilor și pentru români!”, a afirmat Bogdan Cărăușu.

 

 

Spune-ne opinia ta