Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru familii din Botoşani

Înaintea Sfintei Sărbători a Paştelui, 33 de familii sau persoane singure din judeţul Botoşani au primit un ajutor financiar pentru a rezolva, măcar în parte, problemele grave de sănătate sau sociale cu care se confruntă.

Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru familii din Botoşani

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat pentru judeţul Botoşani 33 de ajutoare de urgenţă, în valoare de 90.800 de lei, date fiind situaţiile deosebite în care se aflau familii sau persoane singure, situaţii cauzate în principal de existenţa unor probleme grave de sănătate ale membrilor acestora sau pentru probleme sociale deosebite.

Anchetele sociale au fost elaborate în perioada iulie- decembrie 2016 de către reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale Botoşani şi urmare a constatărilor au fost transmise la Guvern propunerile pentru plata acestor ajutoare.

Potrivit directorului AJPIS, Sebastian Tocariu, sumele aprobate variază între 1.500 şi 4.500 de lei, în funcţie de gravitatea bolilor şi numărul membrilor de familie.

"Beneficiarii sunt 14 persoane sau familii din Dorohoi, zece din Botoşani, câte una din Flămânzi, Ştefăneşti, Curteşti, Corni, Santa Mare, Unţeni şi Suliţa şi două persoane sau familii din Coşula. Aceste persoane au intrat în posesia banilor astăzi (vineri)", spune Sebastian Tocariu.

În acest an, AJPIS nu a mai plătit ajutoare de urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
39

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
317

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
463

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...