Acțiuni Covid-19. Polițiștii au verificat 1.500 de persoane carantinate și izolate la domiciliu

Acțiuni Covid-19. Polițiștii au verificat 1.500 de persoane carantinate și izolate la domiciliu

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat acțiuni de verificare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cadrul activităților au fost verificate zilnic, în medie 1.500 de persoane aflate în carantina sau în izolare la domiciliu, fără a fi constatate nereguli.

De asemenea, au fost verificate aproximativ 900 de obiective de interes și peste 300 de  mijloace de transport persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii botoșăneni au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, să poarte mască de protecție, să respecte distanțarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare și interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, precizează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
296

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
324

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
441

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...