Acțiuni Covid-19. Polițiștii au verificat 1.500 de persoane carantinate și izolate la domiciliu

Acțiuni Covid-19. Polițiștii au verificat 1.500 de persoane carantinate și izolate la domiciliu

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat acțiuni de verificare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cadrul activităților au fost verificate zilnic, în medie 1.500 de persoane aflate în carantina sau în izolare la domiciliu, fără a fi constatate nereguli.

De asemenea, au fost verificate aproximativ 900 de obiective de interes și peste 300 de  mijloace de transport persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii botoșăneni au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, să poarte mască de protecție, să respecte distanțarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare și interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, precizează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
57

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
206

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...

O doamnă preia conducerea APIA Botoșani, după trimiterea la pensie a lui Liviu Zaharia! (foto, video)

astăzi, 13:39
690

Elena Lăzăruc preia conducerea interimară a Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Botoșani.Postul a rămas neocupat după ce Liviu Zaharia a împlinit c...