Bărbați prinși în timp ce fumau substanțe vegetale în apropierea unui iaz

Bărbați prinși în timp ce fumau substanțe vegetale în apropierea unui iaz

O acțiune a jandarmilor botoșăneni pe linia prevenirii braconajului piscicol s-a finalizat, în mod surprinzător, cu depistarea a doi bărbați care fumau substanțe vegetale interzise chiar de Ziua Națională a României, anunță Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

În timpul deplasării către un habitat piscicol natural din zona localității Bălușeni, jandarmii au observat, pe un drum agricol, un autoturism ai cărui ocupanți au avut un comportament suspect la vederea forțelor de ordine.

Din cauză că din autoturism se simțea un miros înțepător de fum, cei doi au fost întrebați dacă au fumat substanțe interzise, răspunsul fiind pozitiv.

Controlul corporal și al interiorului mașinii au dus la descoperirea unui dispozitiv de mărunțit și a mai multor muguri vegetali, motiv suficient pentru întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. La verificarea identității, jandarmii au constatat că cei doi bărbați sunt frați, iar unul dintre ei a mai fost depistat, cu câțiva ani în urmă, în ipostaze similare”, adaugă Izotov.

Constatarea jandarmilor vine după ce, în acest week-end, au depistat alți șapte bărbați într-o speță parcă trasă la indigo, în apropierea Bisericii Uspenia din municipiul Botoșani.

Substanțele vegetale ridicate în vederea confiscării, împreună cu actele de sesizare, vor fi înaintate către Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate, în vederea continuării cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
790

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1300

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
515

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...