Bărbați prinși în timp ce fumau substanțe vegetale în apropierea unui iaz

Bărbați prinși în timp ce fumau substanțe vegetale în apropierea unui iaz

O acțiune a jandarmilor botoșăneni pe linia prevenirii braconajului piscicol s-a finalizat, în mod surprinzător, cu depistarea a doi bărbați care fumau substanțe vegetale interzise chiar de Ziua Națională a României, anunță Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

În timpul deplasării către un habitat piscicol natural din zona localității Bălușeni, jandarmii au observat, pe un drum agricol, un autoturism ai cărui ocupanți au avut un comportament suspect la vederea forțelor de ordine.

Din cauză că din autoturism se simțea un miros înțepător de fum, cei doi au fost întrebați dacă au fumat substanțe interzise, răspunsul fiind pozitiv.

Controlul corporal și al interiorului mașinii au dus la descoperirea unui dispozitiv de mărunțit și a mai multor muguri vegetali, motiv suficient pentru întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. La verificarea identității, jandarmii au constatat că cei doi bărbați sunt frați, iar unul dintre ei a mai fost depistat, cu câțiva ani în urmă, în ipostaze similare”, adaugă Izotov.

Constatarea jandarmilor vine după ce, în acest week-end, au depistat alți șapte bărbați într-o speță parcă trasă la indigo, în apropierea Bisericii Uspenia din municipiul Botoșani.

Substanțele vegetale ridicate în vederea confiscării, împreună cu actele de sesizare, vor fi înaintate către Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate, în vederea continuării cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
299

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
327

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
445

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...