Acțiune de prevenire și combatere a braconajului cinegetic, finalizată cu sancțiuni de peste 20.000 de lei

Acțiune de prevenire și combatere a braconajului cinegetic, finalizată cu sancțiuni de peste 20.000 de lei

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 din Vlăsinești au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic și a respectării legislației privind regimul deținerii câinilor periculoși sau agresivi. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul activităților desfășurate au fost instruiți 13 deținători de ogari și metiși ai acestora.

Totodată, au fost identificate 35 de exemplare de ogari sau metiși, la domiciliu, și 4 exemplare pe fondul de vânătoare.

„În urma activităților au fost aplicate 17 sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei, dintre care, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, iar 9 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind aprobarea programului de gestionarea a câinilor fără stăpân”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
572

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
849

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
422

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...