Acțiune de prevenire și combatere a braconajului cinegetic, finalizată cu sancțiuni de peste 20.000 de lei

Acțiune de prevenire și combatere a braconajului cinegetic, finalizată cu sancțiuni de peste 20.000 de lei

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 din Vlăsinești au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului cinegetic și a respectării legislației privind regimul deținerii câinilor periculoși sau agresivi. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul activităților desfășurate au fost instruiți 13 deținători de ogari și metiși ai acestora.

Totodată, au fost identificate 35 de exemplare de ogari sau metiși, la domiciliu, și 4 exemplare pe fondul de vânătoare.

„În urma activităților au fost aplicate 17 sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei, dintre care, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, iar 9 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind aprobarea programului de gestionarea a câinilor fără stăpân”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
115

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
480

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
395

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...