Acțiune a Rutierei pentru siguranță în trafic, încheiată cu amenzi și un dosar penal (video)

Acțiune a Rutierei pentru siguranță în trafic, încheiată cu amenzi și un dosar penal (video)

Biroul Rutier a organizat, vineri dimineață, o acțiune în scopul prevenirii accidentelor rutiere, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în apropierea Bibliotecii Județene. Au fost aplicate 11 sancțiuni, iar un șofer a fost depistat sub influența alcoolului, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), agentul Nicoleta Federciuc.

Potrivit acesteia, toți conducătorii auto opriți în trafic au fost testați cu aparatele etilotest și alcooltest, fiind verificat și modul de respectare a normelor de securitate.

„Se desfășoară, pe raza municipiului Botoșani, o acțiune pentru respectarea portului centurii de siguranță, precum și pentru prevenirea folosirii telefonului mobil la volan. Asemenea acțiuni au ca scop conștientizarea atât a conducătorilor auto, cât și a pasagerilor cu privire la portul centurii de siguranță, întrucât aceasta poate salva persoanele de accidente grave sau chiar de decese în cazul unui accident rutier”, a afirmat Federciuc.

Majoritatea sancțiunilor aplicate au vizat nepurtarea centurii de siguranță. Bărbatul depistat sub influența alcoolului avea o concentrație de 0,43 mg/l în aerul expirat, față de acesta fiind demarată cercetarea penală.








 

 

Spune-ne opinia ta